Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye gruptan nasıl çıkar?

FUTBOL Haberleri

Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek D Grubu'nu 3'üncü sırada tamamlayan A Milli Takımımızın son 16'ya kalabilmesi için olası senaryolar önem taşıyor. A Milli Takımımızın en iyi üçüncüler arasına girebilmesi için artık tek ihtimal var.

A Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup etti ve D Grubu'nda 3 puan ve -2 averaj ile 3. sıraya yerleşti. A Grubu'nun 3. sırasında, 3 puanı ve -2 averajı bulunan ancak sadece 1 gol atan Arnavutluk'u, 2 gol attığımız için geride bıraktık.

F Grubu'nda Macaristan ile Portekiz 3-3 berabere kaldı. Gruptaki diğer maçta İzlanda, son dakika golüyle Avusturya'yı 2-1 yendi. Bu sonuçların ardından Macaristan 5 puanla birinci, aynı puana sahip İzlanda ikinci, 3 puanlı Portekiz üçüncü, 1 puanlı Avusturya ise dördüncü oldu. Bu grubun üçüncüsü Portekiz '0' (sıfır) averaja sahip olduğu için, -2 puanlı Türkiye'yi geçip, 'en iyi üçüncüler' kontenjanından 2. tura çıktı. 

Artık E Grubu'nun 3. sırasından gelecek bir takımı geride bırakmamız gerekiyor.

Milli Takımımızın turu geçip geçemeyeceği E Grubu'nda bu akşam TSİ 22.00'de oynanacak Belçika-İsveç ve İtalya-İrlanda maçlarının sonucunda belli olacak. E Grubu'nda şu anda İsveç 1 puanla 3. sırada, İrlanda da 1 puanla son basamakta. İki takımın da son maçlarında puan kaybetmesi durumunda E Grubu'nun üçüncüsünü geçerek en iyi üçüncüler arasında yer alacağız.

BİZİM İÇİN ARTIK TEK İHTİMAL VAR

İsveç - Belçika (İsveç puan kaybedecek) ve İtalya - İrlanda Cumhuriyeti (İrlanda puan kaybedecek)

Millilerin en iyi üçüncülerden biri olarak son 16’ya kalabilmesi şu hesapları içeriyor...

NELER OLDU?

A GRUBU: 

Türkiye, Çekleri 2 farkla yendiği için A Grubu üçüncüsü Arnavutluk’u geçti.

B GRUBU: 
Üçüncü sıradaki Slovakya'nın 4 puanı olduğu için Türkiye bu ülkeyi geçemedi.

C GRUBU: 
Üçüncü durumdaki Kuzey İrlanda, averajı daha iyi olduğu için Türkiye'yi geçti.

NE OLURSA GRUPTAN ÇIKARIZ?

E GRUBU: 
İtalya'nın İrlanda Cumhuriyeti'ne, Belçika'nın da İsveç'e yenilmemesi gerekiyor. (Maçlar 22.00'da başlayacak)

F GRUBU: 
Macaristan ve Portekiz 3-3 berabere kalırken İzlanda, son dakika golüyle Avusturya'yı 2-1 yendi. Bu sonuçların ardından Macaristan 5 puanla birinci, aynı puana sahip İzlanda ikinci, 3 puanlı Portekiz üçüncü, 1 puanlı Avusturya ise dördüncü oldu. Bu grubun üçüncüsü Portekiz '0' (sıfır) averaja sahip olduğu için, -2 puanlı Türkiye'yi geçip, 'en iyi üçüncüler' kontenjanından 2. tura çıktı.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...