Beşli ittifakla Bonzainin sonu gelecek

Beşli ittifakla Bonzainin sonu gelecek

GÜNDEM Haberleri

İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarının uyuşturucuya karşı eylem planı bir bir ortaya çıkıyor.

Her bakanlığın ayrı ayrı alacağı tedbirler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda rehber öğretmen seferberliği başlatacak. Buna göre öğrencilik hayatı devam ederken çeşitli suç davranışı gösteren çocuklara okullarda daha kapsamlı rehberlik hizmeti verilmesi sağlanacak. Öğrencilerin hayat becerilerinin geliştirilmesi için psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerinin kadroları artırılacak. Okul giriş ve çıkışlarında güvenlik güçlerinin devriye yapması sağlanacak.
BAŞARISIZ GENCE DE KAMP
Diğer taraftan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından ülke çapında gençlerin gelişmesine yönelik olarak düzenlenen gençlik kamplarına sadece başarılı değil başarısız öğrencilerin de katılımı sağlanacak. Özellikle madde kullanan veya kullanma eğilimi olup risk grubu oluşturan gençlerin ders başarısının çok düşük olması ve bu sebeple otomatik olarak bu etkinliklerin dışında kalmasının önüne geçilmesi için tedbir alınacak. Gençlik kampı benzeri etkinliklerin sayıları artırılacak ve bu gençler için kontenjan belirlenecek.
TEDAVİ SEFERBERLİĞİ
Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezlerinin (ÇEMATEM) sayısı artırılarak "boş yer yok", "kapasite dolu" gibi bahanelerle tedavinin geri çevrilmesinin önüne geçilecek. Tedavi olarak iyileşen fakat işsizlik gibi sebeplerle tekrar batağa saplanan kişilerinin ortaya çıkmaması için bu kişilerin istihdamına ağırlık verilecek. Özel sektörün bu kişileri çalıştırması için teşvikler sağlanacak.
Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...