HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye'ye yeni patriotlar İspanya'dan

Kaynak: AA
Türkiye'ye yeni patriotlar İspanya'dan

GÜNDEM Haberleri  / AA

İspanya Savunma Bakanı Morenes, NATO programı çerçevesinde Türkiye'ye patriot füze bataryası ve asker göndereceklerini açıkladı

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes, Meclis Savunma Komisyonu'na verdiği bilgide, NATO mekanizması çerçevesinde Irak ve Suriye sınırlarından gelebilecek olası hava saldırısı veya balistik füze gibi tehditlere karşı sivil halkı korumak için Türkiye'ye patriot füze bataryası göndereceklerini açıkladı.

4-5 Eylül'de Galler'de yapılan NATO Zirvesi'nde, NATO'nun Türkiye'deki çalışmalarının da programladığını belirten Bakan Morenes, bu kapsamda İspanya'nın 6 patriot füze bataryası ve 130 askerini Türkiye'ye göndereceğini söyledi.

Türkiye'nin 2012'deki talebi üzerine başlayan NATO misyonu kapsamında görev yapan Hollanda'nın 2015 Ocak'ta buradaki misyonunu tamamlaması sonrasında yerine geçecek olan İspanya'nın, yaklaşık 1 yıldır ABD ve Almanya'nın benzer askeri birlikleriyle işbirliği yaptığı da kaydedildi.

Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırı tehdidi kapsamında NATO'nun Türkiye'yi koruma çabalarını desteklemek üzere Hollanda'ya ait patriot hava savunma sistemi 26 Ocak 2013'te Adana'da konuşlanmıştı. İlk etapta bir yıllığına gönderilen savunma sistemi ve 250 askerden oluşan birliğin görev süresi, Türkiye'nin talebi doğrultusunda geçen sene Hollanda hükümeti tarafından bir yıl uzatılmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...