Davutoğlu: Her şeye olur demeyiz

Davutoğlu: Her şeye olur demeyiz

GÜNDEM Haberleri

Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin menfaatlerini zedeleyecek hiçbir girişime 'olur' vermemiz mümkün değildir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu "Yeni Türkiye Yolunda" konuşmalarına başladı. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Millete Hizmet Yolunda" başlığıyla yaptığı konuşmaların adını değiştiren Davutoğlu, çözüm süreci ve sınır ötesindeki gelişmeler konusunda önemli mesajlar verdi. "Masum canların canına kasteden zorbalıkların ve terör yapılanmasının bertaraf edilmesi için her türlü adımı atmaya hazırız" diyen Davutoğlu'nun konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Uzun bir zamandır çeşitli çevreler haksız ve mesnetsiz biçimde Türkiye'nin IŞİD'le çeşitli ilişkiler içinde olduğu, bu örgüte destek verdiği gibi maksatlı ve art niyetli iddiaları dolaşıma sokuyor. Bu iddiaların hangi kirli hesapların ürünü olduğunu gayet iyi biliyoruz. Türkiye'nin bu konuda sürecin en başından beri nerede durduğu, nasıl bir tavır ortaya koyduğu belli... Daha önce Bakanlar Kurulu kararıyla IŞİD'i terör örgütü ilan etmiş bir hükümete bu iftira atılıyor.
Ülke olarak, bu ateşin söndürülmesi, masum canların canına kasteden zorbalıkların ve terör yapılanmasının bertaraf edilmesi için her türlü adımı atmaya hazırız. Siz vatandaşlarımızdan ricam, belirli çevrelerden yayılan maksatlı ve art niyetli spekülasyonlara kesinlikle prim vermemeniz, hükümetinize güvenmenizdir. Net olarak ifade ediyorum ki, Türkiye'ye zarar verecek, insanlarımızı tehlikeye atacak, menfaatlerimizi zedeleyecek hiçbir girişime "olur" vermemiz mümkün değildir. Üç temel şartımız var: Birincisi ve en önemlisi ülkemizin ulusal çıkarları ve güvenliğidir. Bunu temin etmek için her türlü önlemi alırız. İkincisi tarihten gelen bir görevle mezhep, ırk, dil ve din farkı gözetmeksizin komşularımızdan gelen tüm akrabalarımıza insanlık adına sahip çıkarız. Üçüncüsü bölgesel istikrar için uluslararası toplumla gerekli her türlü işbirliğine hazırız. Çözüm Sürecini bu yeni dönemde de hayırlı bir neticeye bağlamakta ilk günkü kadar kararlıyız. Her adım için ayrı ayrı hesabımızı yaptık, stratejilerimizi belirledik, inşallah kısa zamanda somut sonuçlarını da göreceğiz. Türkiye'yi çok güzel günlerin beklediğine dair inancım tamdır." Haber Merkezi Ankara


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...