İşte tezkerenin şifreleri...

İşte tezkerenin şifreleri...

GÜNDEM Haberleri

Tezkere, hem Irak hem de Suriye'den yönelecek tüm tehditlere karşı hazırlanırken, TSK'nın sınır ötesi harekât yapmasına imkan verecek.

Tezkerede açıkça vurgulanmamasına karşın, kapak yazısında, PKK ve IŞİD "terör örgütü" olarak anıldı. Ulusal güvenlik vurgusu yapılırken, "Irak'ın kuzey bölgesinde silahlı PKK terör unsurları varlığını sürdürmektedir. Öte yandan, Suriye ve Irak'ta diğer terör unsurlarının sayısı ve ortaya koyduğu tehditte de önemli bir artış gözlemlenmektedir" denildi.
1 yıllık tezkereyle nbsp;TSK gerektiği takdirde sınır ötesi harekât ve müdahale yapabilecek. Yabancı silahlı kuvvetler de Türkiye'de bulunabilecek. Uluslararası hukuk ile kitlesel göç ve ulusal güvenlik vurgusu dikkat çekti. Tezkereyle, "güvenli bölge" oluşturulması yanında, IŞİD'le mücadele de mümkün olabilecek. Gerekçede, Süleyman Şah Türbesi'ne de vurgu var.
'HER TÜRLÜ GÜVENLİK' nbsp;
Tezkerede, Suriye'de Esad rejimi ayrımcı politikaları sebebiyle eleştirildi. "Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik terör tehdidi" gerekçesinin ardından "her türlü güvenlik riski" vurgusu yapılması, muhtemel bir saldırıya karşı da gerekli cevabın verileceği yorumunu beraberinde getirdi. Başbakanlık yetkilileri, tek tezkere hazırlanmasının sebebini, "Artık IŞİD sebebiyle ulusal güvenliğe tehdit noktasında Suriye ve Irak'ın farklılığının kalmaması" olarak gösterdi. Oğuzhan Şahin nbsp;ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...