Devlet Bahçeli'den tezkere açıklaması!

Devlet Bahçeli'den tezkere açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Devlet Bahçeli, TBMM gündemine yarın gelecek Suriye ve Irak'la ilgili tezkereye ilişkin değerlendirmelerde bulundu, işte o açıklamalar...

Devlet Bahçeli, yarın TBMM'ye gelmesi beklenen tezkereyle ilgili "Tercihimizi Türk milletinden yana kullanacağız" dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM gündemine yarın gelecek Suriye ve Irak'la ilgili tezkereye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:Tercihimizi Türk milletinden yana kullanacağız. Tezkereyle ilgili her türlü eleştiri hakkımız saklıdır. nbsp;MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'de görüşülecek tezkereyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "IŞİD terörünün körüklediği bölgesel kaos ve kriz dalgası sınırlarımızı aşındırmakta, bekamızı ve birliğimizi üst seviyede tehdit etmektedir. Türkiye, çok riskli, çok sıkıntılı ve çok aktörlü vahim bir dönemin, çözülmesi zaman alacak çok değişkenli bir denklemin ortasındadır. Sınır güvenliğimizin denetim ve dengesi bıçak sırtındadır. Türk milleti ve komşu halklar barbarların, barış ve insanlık katillerinin hedefindedir. Bölgesel ayak oyunları anormal bir seviyededir. Çevremizdeki ülke ve coğrafyalar ateşin, asayişsizliğin ve anlaşmazlığın merkezindedir. Kiralık terör örgütleri, projelendirilmiş paylaşım ve bölüşüm kavgalarına efendilerinin nam ve hesabına aktif olarak katılmaktadır. Gelişmelerin yön ve kulvarı, Türkiye'nin istikrarı ve komşu ülkelerin bütünlüğü adına kaygı verici boyuttadır. Irak ve Suriye'de yabancı emel ve ellerce tahkim ve tahrik edilen istikrarsızlık, gevşek ve pamuk ipliğine bağlı bölgesel dengeyi alt üst etmektedir. Demokrasi, değişim, özgürleşme olarak müjdelenen Arap Baharı kan, kayıp, kıyım ve kitlesel göçlere dümen kırmıştır. Etnik ve mezhep kutuplaşması Şam'dan Bağdat'a, Trablus'tan Sana'ya, Tunus'tan Kabil'e kadar etap etap tüm bölgeyi kavramış, deyim yerindeyse karantinaya almıştır. Arap Baharı'nın acıklı sonuçları Kuzey Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar her yeri baştan ayağa kabus gibi sarmış ve sarmalamıştır. BOP'un yan imalatı, derin komplosu, stratejik tuzağı olan Arap Baharı rejimleri, sistemleri, devletleri, toprakları, sınırları, inançları, kültürleri, hepsinden de önemlisi kardeşlik duygularını linç etmiştir. İslam âlemi kapkaranlık bir dehlize çırpına çırpına düşmüştür" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...