CHP ve HDP'liler 'Hayır' MHP ise 'Evet' diyecek

CHP ve HDP'liler 'Hayır' MHP ise 'Evet' diyecek

GÜNDEM Haberleri

CHP ve HDP sözcüleri tezkereye destek olmayacaklarını, MHP ise 'Ülkenin çıkarlarını ön planda tutarak' 'şartlı' evet dediklerini açıkladı.

Irak ve Suriye'den gelecek terör saldırıları ve tehditlere karşı TSK'nın sınır ötesinde operasyon yapması, yabancı ülkelerin askerlerinin de Türkiye'den geçişine ilişkin tezkere bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. nbsp;
Hükümetin Meclis'ten bir yıl süre ile yetki istediği tezkere görüşmeleri AK Parti'nin ana gündem maddelerinden. Konu önceki gece Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan AK Parti MKYK toplantısında da enine boyuna masaya yatırıldı. Toplantıda, 40-50 civarında AK Partili vekilin mazeretleri sebebiyle görüşmelere katılmayacakları, ancak bunun oylamada sıkıntıyı ortaya çıkarmayacağı değerlendirmesi yapıldı.
Tezkere görüşmelerinin açık mı yoksa kapalı oturumda mı yapılacağına ise muhalefet partileri ile yapılacak görüşmelerden sonra karar verilecek. AK Parti yönetimi, kapalı oturumdan yana. Muhalefet partileri itiraz etse bile AK Parti'nin bugünkü görüşmeler sırasında önerge vermesi ve tezkerenin kapalı oturumda ele alınması bekleniyor.
MUHALEFET NE YAPACAK?
Öte yandan, muhalefet partilerinden CHP ve HDP sözcüleri tezkereye destek olmayacaklarını, MHP ise 'Ülkenin çıkarlarını ön planda tutarak' 'şartlı' evet dediklerini açıkladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Meclis'e gelecek tezkereye her türlü eleştiri hakkımız saklı kalmak şartıyla tercihimizi Türk milletinden yana kullanacağız. IŞİD, PYD, PKK tarihin çöplüğüne kendi emelleriyle süpürülmeden iç ve dış tehditler azalmayacaktır" dedi. nbsp;
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, tezkereyi "torba tezkere" olarak niteledi "1 Mart'tan daha ağırdır" sözleriyle eleştirdi. HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de "Irak ve Suriye'yi yeniden dizayn etmeyi öngörüyor" diyerek 'hayır' diyeceklerini açıkladı.
TBMM Bürosu ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...