İşte maskeli saldırıların sebebi! Rolüm bitiyor telaşı

İşte maskeli saldırıların sebebi! Rolüm bitiyor telaşı

GÜNDEM Haberleri

Ne devlet, ne asker ne polis. Artık kimse çatışma ortamı istemiyor. Peşmergeye rol kaptıran PKK ise eski düzenini devam ettirme telaşında.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz hafta üç asker, maskeli teröristler tarafından sokak ortasında, başlarından vurularak şehit edildi. nbsp;Hain saldırıyı Kandil üstlenmedi. Ancak Genelkurmay, teröristlerin kendi aralarında yaptığı telsiz görüşmelerine atıfta bulunup faillerin PKK'lı olduğunu ifşa etti. Devlet çözüm sürecini akamete uğratacak adımlardan uzak dururken, güvenlik güçleri yeniden çatışma ortamına girmemek için azami gayret sarfederken, PKK neden silaha sarıldı? Bu sorunun cevabı, son dönemde bölgemizde yaşananlarda gizli.
Mahmur kampını savunamayıp IŞİD'e terk eden, Kobani'de ağır kayıplar veren PKK ve Suriye'deki kolu YPG, kendilerinden medet uman Kürtlerin gözünde güç kaybetti. Peşmerge, IŞİD'e karşı başarı gösterince Kürt desteği Barzani'ye kaydı. Örgütün siyasi kanatları PYD ve HDP, Türkiye'den silah istedi. Ankara, tabiatıyla bunu kabul etmeyince Kobani bahanesiyle sokaklar ateşe verildi. Hükümet bunun üzerine Özgür Suriye Ordusu ile Peşmerge'ye Kobani'ye yardım götürmeleri için koridor açacağını duyurdu. Barzani güçlerinin bölgeye konuşlanmasından rahatsızlık duyan PYD, teklifi kabul etmedi. Zira, böyle bir durumda PKK, rolünü Peşmergeye kaptıracaktı. Bu yüzden başta 2 bin denilen Peşmerge sayısı, 165'e kadar düşürüldü. Ardından koridor açıldı. Peşmerge konvoyu Türkiye'den Kobani'ye geçti. Kürtler, Barzani güçlerini yollarda karşıladı. Ancak düne kadar "Kobani'ye yardım edin" feryatları yapan HDP kanadı ilgi göstermedi. Örgüt ve siyasi uzantıları Suriye, Irak ve Türkiye'de kan kaybetti. Lice'de yol kapatma eylemleri, okul yakmalar, Kobani kalkışmasıyla varlığını hissettirmeye çalışan Kandil, son hamlelerle iyice köşeye sıkıştı ve silaha sarıldı. Hakkari ve Diyarbakır'da beş gün arayla iki suikast düzenlendi. 4 asker maskeli teröristlerce arkalarından vurularak şehit edildi. Maske ve susturucu silah, 90'lı yıllarda derin devletin kullandığı yöntemlerdi. Bu vesileyle saldırılar için "Biz yapmadık, derin devletin işi" mesajı verilmek isteniyordu. Ancak Genelkurmay, saldırıyı gerçekleştirenleri isim isim açıklayıp Kandil'in ipliğini pazara çıkardı. Saldırıyı kınayan HDP ise öte yandan "süreçte sıkıntı var" diyerek aba altından sopa göstermeye çalıştı.


PKK ne yapmaya çalışıyor?
HDP'li Altan Tan: nbsp;Şifreleri ben bilmiyorum
Bunlar barışa sıkılan kurşun. PKK niye silah kullandı? Bu konuda söz söyleyecek ben değilim. Hükümet, İmralı ve Kandil'le görüşüyor. Bunları onlara sormaları lazım. Arada bizim okuyamadığımız şifreler nelerdir ben şahsen bilmiyorum. Barış istiyorsak sesimizi yükseltelim. nbsp;


Eski vekil Abdurrahman Kurt: Provokasyon olduğu açık
HDP, DBP, PKK ve KCK kanatlarındaki kimi yerde uzak duran kimi yerde provokasyona davetiye çıkaran çelişkili açıklamalara bakıldığında kesinlikle bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuz açık. Uluslararası ajanlarla çözüm sürecine suikast yapılmak isteniyor.

Yazar Orhan Miroğlu: nbsp;Hükümet hayal kırıklığı yaşadı

Halk geçmişte ne yaşadığını biliyor ve bunun korunması gerektiğini düşünüyor. Kürt siyaseti hükümeti hâyâl kırıklığına uğrattı. Şiddet üzerinden sürecin yürüyemeyeceğini görmeliler. Çünkü savaşmak isteyen bir hükümet ve devlet yok. nbsp;

Prof. Dr. Nurettin Güz: nbsp;Devletin refleksi test ediliyor

Bize görünenin ötesinde bazı şeyler var. Açılımı sabote etmek isteyen gruplar var. Bir taraftan 'Biz hazırız, bölge hazır' diyor ilgili parti ama diğer taraftan da devletin reflekslerini test ediyorlar. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...