Erdoğan: Türk tipi Başkanlık sistemi bal gibi olur

Erdoğan: Türk tipi Başkanlık sistemi bal gibi olur

GÜNDEM Haberleri

"Dünyada çok farklı modeller var. Kendi gelenek ve göreneklerimizle, başkanlık sistemimizle geleceğe yürüyelim."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başkanlık sisteminde Türk modeli olmaz" diyenlere cevap verdi; "Her ülkede farklı bir model var ve bunlar da birçok testlerden geçti. Çok açık, çok net söylüyorum, bal gibi de olur..." Valiler Buluşması dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verdiği öğle yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kısaca şunları kaydetti: nbsp;
VALİLERE: nbsp;Her vesileyle milletin içinde olun. Sadece siz değil, eşlerinizle beraber... Çünkü bazı valilerimiz bakıyorum, eşlerini ya Ankara'ya bırakıyor ya İstanbul'a bırakıyor. Kendisi de eğer Doğu, Güneydoğu, oralardaysa hanımsız olarak valilik yapıyor. Kusura bakmayın, böyle valilik olmaz. Her valimiz, kendi şehrinin Hazret-i Ömer'i olmalıdır.
BAŞKANLIK SİSTEMİ: Türkiye'nin demokratik olgunluğu, başkanlık sistemine geçişi sağlayacak düzeye gelmiştir. Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin sağlayacağı güçlü zemin üzerinde yükselecektir. Bu sadece bir sistem değişikliği değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası meselesidir.
Zaman zaman 'Türk tipi başkanlık sistemi olmaz' deniyor, çok açık, çok net söylüyorum, bal gibi de olur. Niye olmazmış... Dünyadaki başkanlık sistemlerinin hepsi birbirinden farklı. Amerika'da farklı bir başkanlık sistemi var, hemen güneyine iniyorsun, Meksika'da farklı bir başkanlık sistemi var. Fransa'ya geliyorsun yarı başkanlık sistemi. Biz ne diyoruz, bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, ondan sonra balımızı yapalım. 'Kendi geleneklerimiz, kendi göreneklerimizle de çerçeveleyip, işte bizim başkanlık sistemimiz' der, bununla beraber geleceğe yürürüz. nbsp;
SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ: nbsp;Yeri daha önce çeşitli sebeplerle iki defa değişmiş bir türbeyi üçüncü defa taşımış olmayı, 'vatanı satmak' olarak nitelendirenler, açık söylüyorum, vatan kavramının ne olduğunu bilmeyenlerdir. Vatanı satmak nasıl olur biliyor musunuz? Vatanı satmak ortadaki açık gerçeğe, somut bilgilere rağmen kahraman askerlerimizi orada tehlikeye atmakla olur. Bizi vatanı satmakla itham edenlerin, bu ülkeye ve bu millete verdikleri zararı anlatmaya kalksam, sokağa çıkacak yüzleri kalmaz. Bunlar her seçimde yenildiler ama sanki gökten yağmur yağıyormuş gibi 'Ya Rabbi şükür' deyip yollarına devam ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...