Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki saldırıyı kınadı

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki saldırıyı kınadı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın Nangarhar vilayetinde düzenlenen ve 33 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan intihar saldırısını şiddetle kınadı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Afganistan'ın Celalabad şehrinde bir banka önünde düzenlenen bombalı intihar saldırısında ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu 33 kişinin hayatını kaybettiği ve 100 kişinin yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dilenen açıklamada, Türkiye'nin Afgan hükümeti ve halkıyla güçlü dayanışma duygularını bir kez daha dile getirildi.
Açıklamada ayrıca "Saldırıyı düzenleyenlerin Afganistan'ı istikrarsızlığa sürükleme hedeflerine ulaşamayacaklarına olan inancımızı yineliyor, terörle mücadelesinde dost ve kardeş Afganistan'ın daima yanında olacağımızı teyit ediyoruz" ifadesine yer verildi.
Nangarhar'ın merkezi Celalabad'da dün düzenlenen intihar saldırısını terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...