Numan Kurtulmuş: Bu millete 18 yıl zorla Türkçe ezan dinlettiler

Numan Kurtulmuş: Bu millete 18 yıl zorla Türkçe ezan dinlettiler

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı ve Ordu milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, memleketi Fatsa'da İslamdağ Kuran Kursu'nun düzenlediği programa katıldı.

Türkiye'de yıllar önce insanların dinlerini özgürce yaşayamadığını belirten Kurtulmuş, "Bu coğrafyada Kur'ân-ı kerimin ne kadar zor öğretildiğini büyüklerimizden duymuşuzdur. Hele hele hafızlık yapmak isteyen hocalarımızın çocuklarını alarak dağ başlarında gizli gizli yerlerde her türlü riski göze aldığını dinleye dinleye öğrendik. Allah'a çok şükür o devirler geride kaldı. Bu memlekette 18 sene 'Tanrı uludur, Tanrı uludur. Tanrıdan başka yoktur tapacak' diyerek ezanı zorla dinlettiler. Allahu Ekber diye ezan okudu diye jandarmanın dipçikleriyle köylerinden götürülen insanları biliyoruz" diye konuştu. Artık herkesin dinini özgürce yaşadığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi: "Bu millet yeniden Kur'ân-ı kerime sahip çıkarak Peygamber efendimizin ayağının tozu olmayı hiç unutmadı. Her yerde gürül gürül hafızlarımız yetişiyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...