Erdoğan'ın avukatı: Her şey 'one minute'la başladı

Erdoğan'ın avukatı: Her şey 'one minute'la başladı

GÜNDEM Haberleri

"Uluslararası örgütler, Erdoğan'ı Davos'taki 'one minute' sözünün ardından yakınındaki kamu görevlileri vasıtasıyla dinledi."

Ebru Karatosun ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişi hakkında açılan davanın 6'ncı duruşması dün görüldü. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada duruşmaya tutuklu sanıklar Sedat Zavar ve İlker Usta, başka suçtan tutuklu eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları ile müştekiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanlığın avukatları katıldı. Duruşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya'nın sözleri damga vurdu. Özkaya, bu davanın açılmasına sebep olayın, Erdoğan'ın, Davos'ta one minute demesiyle başlayan süreç olduğunu belirtti. Özkaya, "Uluslararası örgütler tarafından yeni bir örgüte taşere edilmesiyle başladığını ve bu örgütün devletin içinde yapılanması sonucu sayın başbakanın yakınındaki kamu görevlisi üzerinden belirli hiyerarşi içerisinde görev verdiği ve bunların da dinleme faaliyetine başladıklarını görüyoruz" dedi.
Örgütün 2010'daki HSYK seçimlerinde görev alarak özel yetkili mahkemeleri ele geçirdiğini belirten Özkaya, özel yetkili mahkemeler ile İstihbarat Dairesi Başkanlığı eliyle hukuk dışına çıkılarak herkesin dinlendiğine dikkat çekti.
Dosyanın sanıkları olan istihbaratçı polislerin ABD ziyaretleri ile Fetullah Gülen'in yanında bulunan eski emniyetçi Sinan Dursun ile olan irtibatlarına dikkat çeken Özkaya, "Bu örgüt uluslararası faaliyetler ve sayın başbakana darbe operasyonu yapmak ve uzaklaştırmak için kafaya koymuşlar. Ve bu konuyla ilgili görev verilmiştir" dedi. nbsp;
Avukat Özkaya, "Sayın Cumhurbaşkanı, 'Geçmişte Ergenekon ile Balyoz davalarında haklı haksız herkes aynı torbada yargılandı. Bu hataya düşmeyelim' dedi. Seyit Saydam ve Hurşit Gölbaşı'ndan şikayetçi değiliz" ifadelerini kullandı. Söz konusu kişiler hakkında şikayetler geri alınsa da haklarında kamu davası devam edecek.
Mahkeme heyeti, ara kararında Sedat Zavar ile İlker Usta'nın tutukluluk hallerinin devamına ve sanıkların ek savunmasının için süre verilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, soruşturmanın genişletmesi talebinin olmaması halinde esas hakkındaki mütaala için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi. Dava 1 Haziran'a ertelendi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...