Davutoğlu Darülaceze sakinleriyle buluştu

Davutoğlu Darülaceze sakinleriyle buluştu
GÜNDEM Haberleri

"Sizlere hizmet etmek, sizlerin bu kurumda rahatınızı sağlamak için elimizden geleni yapmak, bizim için en şerefli görevdir"

Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki gece, eşi Sare Davutoğlu'nun yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Okmeydanı'ndaki Darülaceze Başkanlığı'nda verilen iftar yemeğine katıldı. Darülaceze sakinleriyle tek tek tokalaşan Davutoğlu, bazı yaşlıların elini öptü. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, ''Sizlere hizmet etmek, sizlerin bu kurumda en iyi şekilde rahat etmenizi sağlamak için elimizden geleni yapmak, bizim için en önemli vazife, en şerefli görevdir. Çünkü hepimiz sizler nezdinde kendi annemizi, kendi babamızı görüyoruz. Ben hem annesini hem babasını kaybetmiş bir evladınız olarak şimdi buraya gelip sizlerle tokalaşıp elinizi öptükten sonra eminim ki artık onlarca annem, onlarca babam var. Ve eminim arkamızdan bizlere dua etmeye devam edeceksiniz'' dedi.
İftarın ardından kurumun bahçesinde tavla oynayan iki Darülaceze sakinine selam veren Başbakan, ''Kim yeniyor?'' diye sordu. Daha oyunun başlamadığını söyleyen yaşlının elinde sigara olduğunu fark eden Davutoğlu, ''Sigara zarar vermiyor mu?'' sorusunu yöneltti. Aldığı ''Tabutta bırakacağız'' cevabı üzerine güldü. Sare Davutoğlu'nun yanına oturduğu yaşlı bir kadın, Başbakan'a, "Sare Hanım, 'beni kandırdı' diyor senin için'' dedi. Başbakan Davutoğlu gülerek, ''Derdime derman oldun. Kandırdı beni, bakın hâlâ da kandırıyor. Allah ayırmasın, ayrılamıyoruz. Beni bir gün kandırdı, bir bakmışım nikah masasındayız. Ama iyi ki kandırmış. Benim anam vefat etti. Sen arada bir kaynanalık yap Sare Hanım'a'' cevabını verdi. Yaşlı kadının "İnşallah torunlarınızı görürsünüz'' sözü üzerine Başbakan ve eşi "Amin'' dedi.
DİYANET HEYETİNE BEŞTEPE'DE İFTAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki ilim adamlarını, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftar yemeğinde konuk etti. Basına kapalı yapılan iftar yemeğine katılanlar arasında, Diyanet İşleri eski başkanları Ali Bardakoğlu, Mustafa Said Yazıcıoğlu, Tayyar Altıkulaç, Lütfi Doğan ve Süleyman Ateş, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanı Raşit Küçük, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Hüseyin Kayapınar, bazı üniversitelerin rektör ve İlahiyat Fakültesi dekanları, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Van ve Diyarbakır müftüleri de yer aldı.

Davutoğlu Darülaceze sakinleriyle buluştu

"SARE HANIM 35 YIL ÖNCE BANA ANESTEZİ YAPTI"
Başbakan Davutoğlu ve eşinin odasında ziyaret ettiği bir kadın, anestezi yoğun bakım uzmanı olduğunu söyledi. Davutoğlu da kadına, ''Eşim sizin meslektaşınız. Kadın doğum uzmanı. Ama bana anestezi yaptı 35 yıl önce. O günden bu yana uyuştum'' esprisiyle karşılık verdi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...