Bakan Çelik: Her detayı masaya koyacağız

Bakan Çelik: Her detayı masaya koyacağız

GÜNDEM Haberleri

" Koalisyon masasında Erdoğan'ın konumunu değil, ekonomi, AB, yargı reformu, çözüm ve Alevilerin sorunları gibi kronik sorunları konuşalım…"

AK Parti'nin koalisyon görüşmelerini yürütmek için kurduğu komisyonda da yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten, hükümet kurma sürecine ilişkin çarpıcı mesajlar geldi. Meclis Başkanı seçiminden koalisyon formüllerine, dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konumuna kadar koalisyon ortaklığına ilişkin tartışmalara değinen Çelik, özetle şu değerlendirmeleri yaptı:
SEÇİM MEYDANINDA DEĞİLİZ nbsp;
Seçimden sonra muhalefet cephesinde bir zafer havası, bir hengamedir gidiyordu. Bu neyin zaferi? nbsp;Meğer AK Parti'yi tek başına iktidardan düşürmenin zaferini kutlamışlar. Meclis Başkanı seçimlerinde gördük ki, nbsp;AK Parti hala tek başına iktidar. Blok filan hepsi balon olduğu ortaya çıktı. MHP'nin oradaki tavrının "MHP-AK Parti koalisyonu" gibi yorumlanması doğru olmaz. Bu seçim koalisyon görüşmesi ile bütünlük arz etseydi, muhalefetten talep olurdu. Oturur konuşurduk. Seçimden sonra halkın mesajını anlasalardı bunun bir parçası olma ihtimali vardı.
Seçimden sonra yapılan açıklamaların yanlış olduğunu görüştüğümüz arkadaşlara da söyledik. 'Yarın herkes birbirinin kapasını çalacak. Böyle zehir zemberek açıklamalar yapmayın. Seçim meydanında değiliz artık' dedik. Orada konuşulanların konulması için tek başına iktidar olmanız lazım. Bugün başka masa, başka gündem var. 8 Haziran şartlarına göre konuşmalıyız.
ERDOĞAN DİYALOG İSTİYOR
Sayın Cumhurbaşkanının konumu tartışılıyor. Oysa Cumhurbaşkanı seçim öncesi, bugünü gördüğü için endişelerini dile getirdi, 'istikrarın devamı' için konuştu. Biz iktidara geldiğimizde Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanıydı. Ekonomik krizin müsebbiplerinin başındaydı. Fırlattığı kitap ile ülkeyi kaosa sürüklemişti. Biz dedik mi 'Sezer'e gitmeyiz, oturmayız, konuşmayız, selam vermeyiz'. Sayın Erdoğan seçimden sonra 'Herkes egosunu bir yana bıraksın' dedi. Kim anladı bunu? Diyalog ortamı oluşturmaya çalışıyor. 'Parti başkanları ile görüşmek istiyorum' diyor. Sen hala 7 Haziran öncesindeki gibi nbsp;'gelmem de çıkmam da'. 7 Haziran öncesi milletten talep ettiklerini millet vermedi. İkisini topluyorsunuz bir AK Parti yapmıyor. Burada yeni duruma yeni dil, konum ve söylem ortaya koymak gerekir.
SEÇİM ÖNCESİ ÇİZGİDE DEĞİL
Bazı uluslararası güçler, işbirlikçileri ve muhalefetin bazı unsurları Cumhurbaşkanının imajını bozma çabasında. Geldikleri nokta klozet, masa, bardaktır; ayıptır, yazıktır yani. Rezil bir noktadır bu. 'Anayasal sınırlara çekilsin' deniyor. Zaten yasal sınırları içinde. İstikrar ihtiyacı olunca istikrar. Diyalog ihtiyacı olursa diyalog diyor. Ama Cumhurbaşkanı seçimden önceki çizgisinde kalsa bugün 'egolarınızı bir yana bırakın' demezdi.
KRONİK SORUNLAR KONUŞULUR
Koalisyon masasındaki görüşmeler, Cumhurbaşkanlığı konusunun tartışılmayacağı bir görüşme olur. Tartışıldığı noktada görüşmelerin yürüme imkanı yok. Çünkü o konum koalisyonun meselesi değil. (4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi tartışmaları) Bu konu koalisyonun tartışması değil, koalisyonla çözülecek ya da ele alınacak konu değil. Bunlar tali meseleler. Koalisyon görüşmelerinin ana gündemi Türkiye'nin kronik sorunları olur. AB süreci, yargı reformu, çözüm süreci, Alevilerin sorunları olur.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...