Beştepe'de 'vali'ler geçidi

Beştepe'de 'vali'ler geçidi

GÜNDEM Haberleri

Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparae, resmî ziyaret dolayısıyla Ankara'ya geldi. Konuk Vali'yi Beştepe'de Erdoğan törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avustralya'nın ardından bu sefer de Yeni Zelanda'nın Genel Valisi Jerry Mateparae'yı ağırlıyor.
Konuk Vali için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki resmî karşılama töreni düzenlendi. Süvariler, Külliyenin önündeki caddede karşıladıkları Mateparae'a protokol kapısına kadar eşlik etti. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletinin bayrakları ile bu devletlerin dönemlerini temsil eden askerler de yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Mateparae'ı ve eşi Janine Mateparae'ı sarayın ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Mateparae'ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Konuk Vali, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe "Merhaba asker" diyerek selamladı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Mateparae merdivenlerde Türkiye ve Yeni Zelanda bayrakları önünde el sıkışarak, eşleriyle basın mensuplarına poz verdi. İki lider, karşılamanın ardından baş başa görüşmeye geçti. Ardından da nbsp;Erdoğan, Mateparae onuruna resmi akşam yemeği verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...