Mimarlar Odası'nın kaçak binası hakkında karar çıktı

Mimarlar Odası'nın kaçak binası hakkında karar çıktı

GÜNDEM Haberleri

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası'nın İstanbul Karaköy'deki binasıyla ilgili geçen ay yaptığı incelemeden sonra yıkım kararı verdi.

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası'nın İstanbul Karaköy'deki binasıyla ilgili geçen ay yaptığı incelemenin ardından dün de encümenden yıkım kararı aldı. Belediyenin teknik elemanlarının yaptığı çalışmadan sonra tutanakları yayıylamıştı. Hukuki açıdan bir sorun olmasın diye, belediyenin hukuk müşavirliğine de inceletilen dosyayla ilgili encümen dün yaptığı toplantıda, 'Tutanakla belirtilen ruhsata aykırı yerlerin kaldırılmasına' kararı verdi. Encümende alınan karar önümüzdeki hafta imza süreçlerinin tamamlanmasından sonra Mimarlar Odası'na tebliğ edilecek. 15 günlük süre içerisinde oda, söz konusu kaçak bölümleri kendi yıkmaz ise belediye devreye girecek ve yıkımı gerçekleştirecek. Belediye ekiplerinin yerinde yaptığı incelemede, binada sadece 30 santim kaçak bulunduğunu iddia eden Mimarlar Odası'nın yalanını ortaya koydu. İddianın aksine terasın tamamen kaçak olduğu çıktı. Binada kurul onaylı mimari tadilata aykırı olarak çatı yapılması gereken yerin terasa dönüştürüldüğü, projedeki terasın büyütülerek restoran olarak kullanıldığı tespit edildi. Belediye ekipleri tarafından zabıt tutulan bina ile ilgili başlatılan yasal süreç dün karara bağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...