AK Parti'den yeni hamle: Final öncesi son tur MHP ile yapılacak...

AK Parti'den yeni hamle: Final öncesi son tur MHP ile yapılacak...

GÜNDEM Haberleri

CHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinde sıkıntılar yaşayan AK Parti'nin, sürece nokta koymadan önce bir defa daha MHP'nin kapısını çalacağı belirtiliyor.

Hükümetin kurulması için son düzlüğe girilirken, AK Parti'den yeni bir MHP hamlesi geliyor. AK Parti'nin, CHP ile görüşmelere nokta koymadan bir kez daha MHP'nin kapısını çalacağı belirtiliyor. AK Parti'nin önceki akşam 6 saate yakın süren MYK toplantısında, CHP ile yürütülen koalisyon görüşmeleri ayrıntılı bir şekilde değerlendirildi. Üyelerin büyük bölümü, CHP ile yapılacak bir koalisyonda 'aşılamaz problemlerin' ortaya çıkabileceği endişesini dile getirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Koalisyonu Davutoğlu istiyor, Cumhurbaşkanı istemiyor' açıklamasından duyulan rahatsızlık da toplantının gündemine geldi. MYK üyelerinden bazıları, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanını ısrarla meselenin içine çekmek istediğine dikkat çekerek, Davutoğlu'nun görüşmede bu durumdan duyulan rahatsızlığı kendisine söylemesi gerektiğini dile getirdi. CHP'nin Cumhurbaşkanını 'süreci bozan' konuma sokma stratejisi izlediği değerlendirmesi de yapıldı. Bazı MYK üyeleri, Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı ile 'koalisyonda yer almak istemediğini' açıkça ortaya koyduğunu savundu.
MYK toplantısında, üyelerin büyük bölümünün bu parti ile görüşmelerin artık 'kesilmesini' istediği, Başbakanın da bu taleplere 'haklısınız' cevabını verdiği öğrenildi. Pazartesi günü CHP ile görüşmelere 'son nokta' koyulması durumunda koalisyon görüşmeleri için yeniden MHP ile temasa geçilmesi istendi. Bu noktada, MHP ile 'irtibatın sürmesi' için Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşmeden sonra ya bizzat Başbakan'ın, Bahçeli'ye ya da Faruk Çelik'in, MHP'li Semih Yalçın'a CHP ile yapılan görüşmeler konusunda bilgi vermesinin doğru olacağı görüşü ortaya çıktı. Bu temasla birlikte MHP ile 'istikşafi' görüşmelere geçilmesi, hükümet kurmak için gerekli 45 günlük sürenin dolmasına kısa bir süre kaldığı, bu sebeple MHP ile yapılacak görüşmelerin daha fazla uzatılmadan bir sonuca varılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Yücel KAYAOĞLU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...