Türk jetlerine Yunan tacizi

Türk jetlerine Yunan tacizi

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk jetlerini Yunan uçaklarının taciz ettiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 6 adet F-16 uçağı ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiği belirtilerek, "Bu görev esnasında, 2 adet F-16 uçağımız, Yunanistan'a ait 2 adet F-16 uçağı tarafından 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir. Yürürlükteki Angajman Kuralı gereği tacize, uçaklarımız tarafından aynı ile mukabele edilmiştir" denildi.
SURİYE FÜZE SİSTEMİ TACİZ ETTİ
6 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği vurgulanarak, "Bu görev esnasında, bir adet F-16 uçağımız, Suriye'de konuşlu füze sistemi tarafından 10 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...