Bu sefer ABD'yi biz yalanladık

Bu sefer ABD'yi biz yalanladık

GÜNDEM Haberleri

İncirlik'ten Suriye'de IŞİD hedeflerini vurmak için savaş uçaklarının kalkmadığını söyleyen Çavuşoğlu şu an için yapılanın keşif amaçlı olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın yaptığı ve İncirlik'te konuşlu F-16 uçaklarının önceki akşam Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonu yaptığı açıklamasını yalanlandı. İncirlik'ten Suriye'de IŞİD hedeflerini vurmak için savaş uçaklarının kalkmadığını söyleyen Çavuşoğlu şu an için yapılanın keşif amaçlı uçuşlar olduğunu ifade etti. Çavuşoğlu ayrıca ABD ile yapılan mutabakatta, PYD'nin doğrudan hedef olacağına dair herhangi bir maddenin olmadığını ancak PYD'ye sınır hattında demografik yapıyı bozacak şekilde davranmaması için uyarı ve telkinlerin yapıldığını da sözlerini ekledi. Bu arada ABD'nin Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede en önemli ortağı olarak değerlendirdiği PYD, Rusya ile de yakın bir çalışma yürütmeye başladı. PYD yetkilileri Rusya'ya giderek, IŞİD'le mücadele için Kürt milis güçleri dahil geniş terörle mücadele cephesinin oluşturulması yönündeki Rus teklifi ele alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...