Demirtaş'tan bomba seçim tahmini! 'Hedefimiz...'

Demirtaş'tan bomba seçim tahmini! 'Hedefimiz...'

GÜNDEM Haberleri

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davos'taki One minute çıkışında oturumun moderatörlüğünü yapan ABD'li gazeteci David Ignatius'a konuştu.

Gazeteci David Ignatius, Washington Post'ta kaleme aldığı makalede, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a telefonda yönelttiği soruların yanıtlarını aktardı.
"ABD'NİN KÜRTLERE İHANET ETTİĞİNE İNANMIYORUM"
Makaleye göre, HDP lideri Demirtaş, "ABD'nin İncirlik anlaşmasında Kürtlere ihanet ettiğine inanmıyorum... IŞİD'e karşı alınacak her tedbiri desteklerim" dedi.
"GÜVENLİK GÜÇLERİ SURUÇ'TA ÖNLEM ALMADI"
Demirtaş, Suruç saldırısıyla ilgili olarak da "Cumhurbaşkanı bu ülkede olan her şeyi biliyor. Türk güvenlik güçleri, bir şekilde bu tip saldırıları engellemedi ya da hiçbir önlem almadı" diye konuştu.
DEMİRTAŞ: HEDEFİMİZ YÜZDE 20
Ignatius'a göre HDP'nin bir sonraki seçimde oylarını artıracağını tahmin eden Demirtaş, "hedeflerinin yüzde 20 olduğunu" belirtti. nbsp;ABD'li gazeteci ayrıca, "PKK'nın saldırılarına yönelik geçmişte yaptığı eleştirileri yineleyen Demirtaş, PKK lideri Öcalan'ın "tüm barış görüşmelerine yeniden başlamaya hazır olduğunu" söyledi." diye yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...