Şehit anasının feryadı: Bu kan sizi boğacak

Şehit anasının feryadı: Bu kan sizi boğacak

GÜNDEM Haberleri

Şehit polisin acılı annesi Sivi Mete, Kürtçe PKK'ya seslendi, "Oğlumun ne suçu vardı? Allah hakkımı onlara bırakmasın. Döktükleri kanda boğulacaklar" dedi

Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia edip onlarca Kürt vatandaşın canına kıyan hainler önceki gün Kürt kökenli polis memuru Yakup Mete'yi de şehit etmişti. 29 yaşındaki Yakup Mete, Mardin'de babasını ziyarete gitmiş, evinin önünde saldırıya uğramış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Dün, şehit için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde resmi tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan törende yaptığı konuşmada, PKK'lıları, 'bebek katili ve halk düşmanı" olarak niteleyerek şunları kaydetti, "PKK, kirli yüzünü polis olduğu kadar bir Kürt olan Yakup Mete kardeşimizi katlederek göstermiştir. Savaşta bile düşmanlar 'sıhhiyeye' saldırmazlar. Nusaybin'de ambulansa silahlı ve molotoflu saldırılar yapan bu gözü dönmüş caniler, kendi karanlıklarında yok olup gidecekler."
Şehidin cenazesi, törenin ardından memleketi Nusaybin İlçesi'ne bağlı eskiden köy olan Akarsu Mahallesi'ne konvoy eşliğinde getirildi. Mete'nin cenazesi ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaşlar tarafından gözyaşlarıyla karşılandı. Türkçe bilmeyen anne Sivi Mete, evladını elinden alan hainlere Kürtçe ağıtlar yakarak isyan etti: "Oğlumun ne suçu vardı? Allah hakkımı onlara bırakmasın. Döktükleri kanda boğulacaklar..." nbsp;
Vali Ömer Faruk Koçak, şehit polis Mete'nin köyde çiftçilik yapan babası Diyap Mete'nin ellerinden tutarak tören sonuna kadar bırakmadı. Definden sonra Vali Koçak, şehit polis Mete'nin babası Diyap Mete'ye Türk Bayrağı ve fotoğrafını verdi.
Kırşehirli şehit uzman onbaşı Mehmet Kara'nın cenazesinde ise gerginlik yaşandı. Şehit için Cacabey Meydanı'nda kılınan cenaze namazı öncesinde bir grup sloganlar atarak HDP İl Binası önüne geldi. Binaya Türk bayrağı asmak isteyen gruba polis izin vermeyince, gruptakiler binayı taşladı. Polis biber gazlı müdahalede bulundu, 6 kişiyi gözaltına aldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...