HÜRKUŞ ve ATAK'tan zafer gösterisi

HÜRKUŞ ve ATAK'tan zafer gösterisi

GÜNDEM Haberleri

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Hipodrom'da yapılan resmi geçit törenine Türk savunma sanayi sektörünün yüz akı 'milli' unsurlar da katılacak.

Haber Merkezi ANKARA
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 30 Ağustos geçit töreni ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı koordinesinde yeni bir düzenlemeye gidildi. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan harp silah ve araçlarının sergilendiği geçit töreninde bundan böyle yerli savunma sanayii şirketlerinin ürünleri kamuoyuna sergilenecek. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve bağlı ortaklıkları olan şirketlerin ağırlıklı olarak yer alacağı törende henüz test aşamasında olan silahlar ve sistemler de kendilerine yer bulacak. Törende yeni nesil eğitim uçağı HÜRKUŞ ve ATAK helikopteri Hipodrom üzerinde ayrı ayrı gösteri uçuşu yapacak. Geçit töreninde yer alan silahlar daha sonra halkın ziyaretine açılacak. En başta TSK Güçlendirme Vakfı'nın tanıtım tırının yer alacağı geçitte yerli imkânlarla üretilen şu ürünler yer alacak: ASELSAN; STAMP Stabilize Silah Platformu, STOP Uzaktan Komutalı Top Sistemi, SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, KORKUT Hava Savunma Top Sistemi, HİSAR-A Otonom Sistemleri, TASMUS Sistemi, nbsp;SERHAT Radarı, KALKAN ve KORAL Sistemi, TUSAŞ;T129 ATAK, HÜRKUŞ, ANKA, TURNA, ŞİMŞEK ve GÖKTÜRK Uydusu, ROKETSAN; OMTAS, UMTAS, SOM, HİSAR-O Füzeleri, T-122/300, T-107 Çok Namlulu Roketatar Sistemi, CİRİT Silah Sistemi, HAVELSAN; Komuta Kontrol ve Savaş Sistemleri, Siber Güvenlik ve Bilişim Teknolojileri Sistemleri, Simülasyon Eğitim ve Test Sistemleri, İŞBİR ve ASPİLSAN özgün ürünleri.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...