HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK'dan yeni talimat

Kaynak: DHA
PKK'dan yeni talimat

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarının yanı sıra yurt içinde yuvalandığı yerleri de hava operasyonlarıyla yerle bir etti

Son dönemde teröristlerin yol keste ve araç yakma faaliyetlerini yoğunlaştırdığı Tunceli kırsalında önceden belirlenen PKK yuvalarına geçen cumartesi günü hava operasyonu gerçekleştirildi. Saat 03.00'de başlayıp 1.5 saat süren hava operasyonunda 22 nokta vuruldu. PKK'nın başta yaz mevsiminde kullandığı 14 değişik yerdeki barınma noktası, 4 ağır makineli tüfek (doçka) mevzisi, 2 makineli tüfek mevzisi, 2 keskin nişancı mevzisi imha edildi.
Son operasyonla ağır darbe yiyen örgütten kaçan 5 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olurken, alınan ifadelerinde bunlardan 2'sinin de Kandil ve çevresine yapılan hava operasyonlarından kaçanlar olduğu ortaya çıktı. Geçen temmuz ayından itibaren gerçekleştirilen ve çok sayıda teröristin öldüğü sınır ötesi hava operasyonları, PKK'lılar üzerinde moral bozukluğu yarattı ve teslim olan terörist sayısında da önemli artış oldu.
İstihbarat birimlerince saptanan telsiz konuşmalarında PKK'nın grup sorumluları hava operasyonlarıyla ilgili 'Gök yarıldı, gök üstümüze çöktü sanki' diye rapor verdiği belirtildi. Yeni telsiz konuşmalarına göre PKK'nın üst düzey yöneticileri, grup sorumlularına 'deşifre olan yerlerin kullanılmaması' ve 'grupların ikiye ve üçe bölünerek hareket etmeleri' talimatı verdi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...