Servet Kabaklı, son yolculuğuna uğurlandı

/ Kaynak: AA
Servet Kabaklı, son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, toprağa verildi.

Vakfın Sultanahmet'teki binası önünden dualarla uğurlanan Kabaklı'nın cenazesi Sultanahmet Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı'nda defnedildi.
Edebiyat ve siyaset dünyasından ünlü isimlerin yer aldığı cenaze törenine MHP Milletvekili Meral Akşener ile eski İçişleri Bakanlarından Sadettin Tantan da katıldı.
Törende konuşan Türk Halk Müziği Santçısı Esat Kabaklı, amcasının oğlu olan Servet Kabaklı'nın vefatının Türkiye ve edebiyat dünyası açısından büyük kayıp olduğunu belirterek, "Türk milletinin başı sağolsun. Bu yüreği büyük insanı, bugün uğurlayacağız Allah'ın izniyle. Biliyorum ki onun yüreği cenneti de dolduracaktır" dedi.
Kabaklı'nın etrafına ışık yayan ve etrafındakileri koruyup kollayan biri olduğunu dile getiren Esat Kabaklı, "Onun doğruluğu, doğru bildiği yoldan hiç taviz vermeden gidişi, hiç bir zaman ülküsünden sapmayışı, takdire şayan bir şeydir" ifadelerini kullandı.
Oğlu Burak Kabaklı da babasının bir vakıf insanı olduğunu ve onun bıraktığı emaneti devam ettirmeyi temenni ettiğini dile getirdi.
- Aslan: "Çok naifti ve çocuksu bir tarafı vardı"
Türk Edebiyatı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bahtiyar Aslan, Kabaklı'nın Türk dünyası sevdalısı ve çok heyecanlı biri olduğunu aktarak, şunları söyledi:
"Servet Kabaklı, 18-20 yaşlarındaki bir genç heyecanıyla, Türk ve İslam aleminin değerlerine hayatı boyunca hizmet etmeye uğraştı. Hastanede yattığı yerden bile sürekli telefonla görüşüyorduk ve yeni projeler hakkında konuşuyorduk. Çok büyük bir boşluk bıraktı. Türk Edebiyatı Dergisi ve Türk Edebiyatı Vakfı'nın çok daha büyük hizmetler üretebilmesi için enerjisini sarfetti."
Kabaklı'nın müthiş bir enerjisi olduğunu kaydeden Aslan, "Hatırlanması gereken özelliklerinden birisi, zeki ve müthiş bir hafızası olan bir insandı. Çok naifti ve çocuksu bir tarafı vardı. Türk dünyası ile ilgili şeyleri konuştuğumuzda, Bahtiyar Vahapzade'yi hatırladığımızda, Karabağ Olayları ile ilgili konuştuğumuzda, Türk dünyası ile ilgili bir şiir, hikaye dinlediğimizde hemen gözleri dolardı. Zapt edemezdi gözyaşlarını, ağlardı" diye konuştu.
- Ayvazoğlu: "Yokluğu büyük bir boşluktur"
Türk Edebiyatı Dergisi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni yazar Beşir Ayvazoğlu, Kabaklı'nın beklenmedik ölümü dolayısıyla çok üzüldüklerini belirterek, "Servet Kabaklı Türk basınına hizmette bulunmuş, aynı zamanda Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı amcası Ahmet Kabaklı'dan görevi devralarak bugüne ulaştırmış, Türk Edebiyatı Dergisi'nde hizmet etmiş değerli bir gazeteciydi" dedi.
Kabaklı'yla 1970'lerden itibaren arkadaş olduklarını aktaran Ayvazoğlu, "Tercüman Gazetesi'nde beraber çalışmıştık. Türk Edebiyatı Dergisi'ni yönettiğim on yıl boyunca da beraberliğimiz oldu. Hakkında kanaatlerim çok müsbettir. Allah rahmet eylesin. Yokluğu büyük bir boşluktur" ifadelerini kullandı.
- Servet Kabaklı
1956'da Elazığ'da doğan Servet Kabaklı, gazeteciliğe 1976'da Tercüman Gazetesinin Elazığ Muhabiri olarak başladı. Üniversite eğitiminin ardından İstanbul'da gazeteciliğe devam eden Kabaklı, Türk dünyası, özellikle de Doğu Türkistan konusundaki çalışmalarıyla kamuoyuna ışık tutmuştu.
Uzun yıllar Tercüman ve Türkiye gazetelerinde yazarlık ve yöneticilik de yapan Kabaklı, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı ve Yeniçağ Gazetesi yazarıydı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...