Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'nın öldürdüğü çocuğun kimliği belirlendi

/ Kaynak: AA
PKK'nın öldürdüğü çocuğun kimliği belirlendi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'da PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 13 yaşındaki Fırat Sımpıl hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden çocuğun sebze almak için evden çıkan 13 yaşındaki Fırat Sımpıl olduğu öğrenildi.
 
Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu 13 yaşındaki Fırat Sımpil'in hayatını kaybettiği belirlendi.
 
Fırat Sımpil'in annesi Kadriye Sımpil, AA muhabirine, evladını kaybetmekten dolayı duyduğu üzüntüyü gözyaşları içinde anlattı.
 
Oğlunun 6. sınıf öğrencisi olduğunu, pazar çantasıyla manavdan sebze almak için evden çıktığını ifade eden Sımpil, "Oğlum yola yerleştirilen patlayıcı sonucu öldü. Evimizin önüne mayın yerleştirenlere Allah hakkımızı bırakmasın. Oğlum paramparça olmuştu" dedi.
 
"7 çocuğum var birini kaybettim. Allah bunu yapanların belasını versin" sözlerini kullanan Sımpil, acılarının büyük olduğunu ve sadece barış istediklerini belirtti.
 
Fırat Sımpil'in babaannesi Samiye Sımpil de yola patlayıcı yerleştirerek, torunun ölümüne neden olanlardan davacı olduklarını, onları Allah'a havale ettiklerini kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...