Ambulans yakanlara susup geciken hastaneyi sordu!

Ambulans yakanlara susup geciken hastaneyi sordu!

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın hastane ve ambulanslara yaptığı saldırıları görmezden gelen HDP'li vekil, Müezzinoğlu'na 'Batman'daki hastane neden hâlâ açılmadı' diye sordu!

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hastanelere ve ambulanslara uzun namlulu silahlarla saldırmasını, sağlık çalışanlarını kaçırmasını ve halkın sağlık hizmeti almasını engellemesini görmezden gelen HDP'li vekilden Saadet Becerikli, Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle henüz hizmete açılamayan 15 yataklı devlet hastanesini gündeme getirdi. Önergesinde, terör örgütünün hastanelere, ambulanslara yönelik saldırılarından bahsetmeyen Becerikli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması talebiyle hazırladığı önergeyi TBMM'ye sundu. PKK'nın 7 Haziran'dan bu yana hastanelere, sağlık merkezlerine ve ambulanslara saldırdığı, sağlık çalışanlarını kaçırdığı biliniyor. Teröristler, son bir ayda, Silvan'da vatandaşlara sağlık hizmeti verilmesini engellemiş, söz konusu sağlık merkezini kendi üyeleri için ilk yardım merkezi haline getirmişti. Örgüt, geçen hafta, ilçede çağırdıkları bir ambulanstaki ilaçları yağmalamış, halkın sağlık hizmeti almasını engellediği sağlık merkezinin elektriğini keserek, 12 bin lira değerindeki aşıların bozulmasına sebep olmuştu. Bölücü terör örgütü mensupları, 27 Temmuz'da Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesindeki 3 ambulans ile Cizre Devlet Hastanesi binasını uzun namlulu silahlarla taramıştı. HDP'li yetkililer, söz konusu saldırıların yanı sıra Erzurum'da 3 sağlık çalışanının kaçırılmasına da sessiz kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...