'Paralel Yapı'da 66 sanığın yargılanmasına başlandı

/ Kaynak: İHA
'Paralel Yapı'da 66 sanığın yargılanmasına başlandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mersin merkezli 19 ilde gerçekleştirilen “paralel devlet yapılanması” soruşturması kapsamında 5'i tutuklu 66 sanığın yargılanmasına başlandı.

Geçtiğimiz Haziran ayında “paralel devlet yapılanması” soruşturması kapsamında tutuklanan 5 emniyet görevlisinin de aralarında yer aldığı 66 sanığın Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Davaya, tutuklu sanıklar eski Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü S.D. ile emniyet mensupları A.Ş., B.K., E.K. ve H.A. ile tarafların avukatları katıldı. Sanıkların kimlik tespiti yapıldıktan sonra davayla ilgili 432 sayfalık iddianame okundu. Duruşmada, S.D., A.Ş., B.K. ve H.A. ifade verdi. E.K. ve tarafların avukatları savunmalarına yarın devam edecek.


66 sanık arasında, çeşitli suçlardan dolayı tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu ile eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya da yer alıyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...