Listede ve söylemde revizyon!

Listede ve söylemde revizyon!

GÜNDEM Haberleri

7 Haziran seçimlerinin kapsamlı analizini yapan parti yönetimi, özellikle küçük oy farklarıyla kaybedilen illere odaklandı.

İsmail Sonsuz ANKARA 
AK Parti'de pazartesi alınmaya başlanan milletvekili aday adaylığı başvuruları bu akşam saat 19.00'da sona erecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan kabinede yer alan bakanlara, parti yöneticilerinden mevcut milletvekillerine kadar yüzlerce başvuru kayda alındı. 7 Haziran öncesi 6 bini bulan müracaat sayısının bu defa “yenileme seçim” olmasından dolayı daha sınırlı sayıda kalması bekleniyor. Parti yönetimi, 7 Haziran öncesi mülakata aldığı isimleri bu defa ayrı değerlendirecek. İlk kez adaylık başvurusunda bulunanlar, kurmaylar tarafından sınava tabi tutulacak. 
HALKA ANLATILACAK
7 Haziran'ın çok kapsamlı analizini yapan parti yönetimi, özellikle küçük oy farklarıyla kaybedilen illerle birlikte daha önceki seçimlere göre oyların azaldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki listelerde stratejik değişiklikler yapacak. Üç dönemliklere kapı aralanmasının ardından partinin bazı ağır isimlerinin bu bölgelerden aday gösterileceği kaydediliyor. Doğu ve Güneydoğu'daki aşiret dengesi göz önüne alınırken, çözüm sürecinin HDP ve PKK tarafından nasıl sabote edildiği halka tek tek anlatılacak. 7 Haziran öncesi ve sonrasındaki Türkiye tablosu vurgulanacak. Partinin Tanıtım ve Medya Başkanlığı koordinasyonunda propagandaya yönelik yeni çalışmalar yürütülüyor. Sadece Türkiye'de 13 yılda yapılan ve hayata geçirilecek dev projeler değil, vatandaşın günlük hayatını kolaylaştıracak vaatlere odaklanılacak. 
BUCAK DA ADAY 
Öte yandan; AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan isimler de aday adaylığı için başvuruya başladı. Onlardan ikisi Ahmet İyimaya ve Bayram Özçelik. Şanlıurfa'da ise, 7 Haziran'da bağımsız aday olan ve 15 bin civarında oy alan Bucak aşiretinin ileri gelenlerinden Fatih Mehmet Bucak, 1 Kasım'da AK Parti'yi tercih etti. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...