Çanakkale ruhu bu değil!

Çanakkale ruhu bu değil!

GÜNDEM Haberleri

7 Haziran seçimlerinden sonra HDP barajı aştığı için vatandaşa pilav dağıtan CHP'li Çanakkale Belediyesi'nde sular durulmuyor.

Çanakkale Belediyesi ile Diyarbakır'ın Sur ilçe belediyesi, 2012 yılında bir protokol imzalayarak kardeş belediye olmuştu. Sur Belediye Başkanı  Seyid Narin, geçtiğimiz haftalarda sözde özerklik açıklaması yapmasından sonra tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Bunun üzerine harekete geçen Çanakkale Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu, gönderilen yardımların PKK'ya gittiğini öne sürerek kardeş kent protokolünün iptali için önerge verdi. 7 Haziran sonrası "HDP barajı aştı" diye vatandaşa pilav dağıtan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, iddiayı yalanladı. Gökhan, "Halk hepimizin ciğerini bilir. Hiçbir zaman Cumhuriyet ilkelerinden, Atatürkçülükten, vatanseverlikten geri atmadım" dedi. İptal talebi CHP'li ve MHP'li belediye meclis üyelerinin "hayır" demesi sonrası oy çokluğuyla reddedildi. Öte yandan; CHP Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek, önceki gün Mardin'de yaptığı açıklamada, "Sınırımızda başkası olacağına PYD olsun, hiçbir sakıncası yok" demişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...