Dağlıca'da hain saldırı

Dağlıca'da hain saldırı

GÜNDEM Haberleri

Kanlı terör örgütü Hakkari'de zırhlı araçlara mayınlı tuzak kurdu. Hain saldırı sonrasında gelen acı haber bütün ülkeyi yasa boğdu

Hakkari Dağlıca'da 3 günden bu yana devam eden çatışma bölgesine giden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar'ın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından yol güzergahına döşenen mayınlar uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sonrası teröristler konvoya değişik bölgelerden ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada şehit ve yaralı olduğu haberleri geldi. Yaralanan askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Bölgede çatışma gece boyunca devam etti. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandı. Havalanan F-16 ve F-14 uçakları ilk etapta PKK'ya ait 12 noktayı bombaladı. Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, haberi alır almaz Konya'dan Ankara'ya dönerek güvenlik zirvesi yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik toplantısı yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Toplantı sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, TSK bölgede mayın arama çalışmalarını sık sık tekrar ediyor. Saldırının düzenlendiği Yüksekova ilçesinin Dağlıca ile Yeşiltaş arasındaki bölgesinde de bu çalışmalar yürütüldü. Önceki gün yapılan aramada, 2 el yapımı patlayıcı düzeneğinin belirlendiği, bunların güvenlik güçlerince imha edildiği ve bölgenin temizlendiği kaydedildi. Akşam saatlerinde zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirilen mayının ise terör örgütü PKK mensuplarınca yola yeni döşendiğinin tespit edildiği vurgulandı. 

Dağlıca'da hain saldırı

POLİSLERDEN DUYGULU MESAJ: Senin için ölüyoruz DIyarbakır

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin açtığı hendekleri kapatmak için operasyon yapan polislere roketli saldırı yapıldı. Saldırıda Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy şehit oldu. 3 polis de hafif yaralandı. Yaralı polis memurlarından biri yapılan müdahalenin ardından taburcu edilirken, tedavisi süren 2 polisin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Sağa sola ateş eden teröristler, olay yerinden geçen hamile bir kadının da yaralanmasına sebep oldu.

Saldırının ardından teröristlerin saklandığı bölgeleri ablukaya alan güvenlik kuvvetleri operasyon başlattı. Çok sayıda zırhlı aracın ve polisin girdiği ilçeye helikopterler havadan destek verdi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yoğun bomba ve silah seslerinin yükselmesinin ardından Diyarbakır Valiliğinin ilan ettiği sokağa çıkma yasağını polis ekipleri zırhlı araçlarla anons ederek vatandaşa duyurdu.

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine aldırış etmeden operasyon bölgesine girmeye çalışan gruba da polisler tazyikli su ve havaya ateş açarak müdahalede bulundu. Çatışmaların devam ederken ilçedeki tarihî mekânlarda kalan turistler de otellerini boşalttı. Operasyonun devam ederken, saat 12.30 sıralarında Fatihpaşa Mahallesi Yıkıkkaya Sokak'ta polislere tekrar ateş açıldı. Saldırıda 4 polis yaralandı. Bu arada yaralanan 4 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Acı haberi alan polislerin meslektaşları tepkilerini sosyal paylaşım sitelerinde paylaştıkları mesajlarıyla verdi. 'Diyarbakır huzurlu olsun diye' şehit olduklarını yazan polislerin meslektaşları mesajında, "Biliyor musun Diyarbakır? Muzaffer Can ve Mustafa şehit oldu bu sabah senin için... Sabah uykusuzduk, yorgunduk. Diğer arkadaşlarımın çoğu da tıpkı benim gibi, tıpkı Muzaffer Can gibi Mustafa gibi yorgundu, bitkindi. Sadece görevimizi yapıyorduk. Sen rahat rahat yaşa diye ölümü bekliyorduk. Sadece sen sabah dükkânını rahat rahat aç, işe rahat rahat git ve ailen huzur içinde yaşasın diye ölüme kendimizi siper ettik. Sonra bir fısıltı gibi geldi ölümün sesi... Kahpe roket tıpkı bir gölge gibi sokuldu yanı başımıza... Ardından gürültü, ateş ve duman... Allahü Ekber dedik düşerken. Muzaffer Can ve Mustafa aldı elimizden şehadet mertebesini. 'Bekleyin kardeşlerim' dediler. 'Sıra sizde değil, biz varız önce... Nur yüzlerine sıçramış kan ve baruta rağmen mertçe ve erkekçe gittiler şehadete. Kadın gibi çığlık atmadan, çocuk gibi gözyaşı dökmeden. Erkek gibi işte... Sadece sen huzurlu ol diye Diyarbakır! Sana bir şey olmasın vatanım merak etme biz sadece şehit olduk" ifadelerini kullandı. 

Dağlıca'da hain saldırı


ACILI ANNE KONUŞTU: Şehit olacağı içime doğuyordu

Ş  ehit olan iki polis memurundan 30 yaşındaki Mustafa Turanlı'nın Adana'da oturan annesi Kısmet Turanlı 3 yıldır oğlunu göremediği ve son günlerde komşularına da "Televizyonları seyrediyorum, içime doğuyor. Oğlumun kötü haberini alacağım, oğlum şehit olacak" dediği belirtildi. "Evim başıma yıkıldı. Senin şehit olacağın belli oğlum. Şehit olacakların listesi belli" diye ağıtlar yakarak oğlu için gözyaşı döken anne Turanlı'nın 2 gün önce de rüyasında oturdukları apartmanın yıkılışını gördüğü öğrenildi.

BEBEĞİNE DOYAMADI...

25 yaşındaki Muzaffer Can Ersoy da arkasında acılı bir eş ve 6 aylık Zeynep bebeği bıraktı. Kayseri'deki yakıları, Muzaffer Can Ersoy'un gönüllü olarak Özel Harekatçı olduğu belirtirken, 'Bu sana hiç yakışmadı yiğidim', 'Böyle mi olacaktı yiğidim', 'Daha biz sana, sen çocuğuna doyamamıştın aslanım' diye gözyaşı döktü. Şehit polisin baba evinin bulunduğu apartmana bayraklar asılırken, Bünyan Belediyesi de binanın bahçesinde taziye çadırı kurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...