Başbakan Davutoğlu'dan Dağlıca açıklaması

Başbakan Davutoğlu'dan Dağlıca açıklaması

GÜNDEM Haberleri

16 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısına ilişkin açıklama yapan Davutoğlu, "O dağlar, o teröristlerden temizlenecek, ne olursa olsun temizlenecek" dedi.

TSK, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.  Açıklamaya göre, dün gerçekleştirilen saldırıda 16 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Bilgi almak için Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı kabul eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, ardından kameralar karşısına geçerek bir açıklama yaptı. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceği mesajını veren Davutoğlu,  "O dağlar o teröristlerden temizlenecek, ne olursa olsun temizlenecek" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bu vatanın birliği için mücadele eden şehitlerimize, 16 kahraman kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemiz son dönemde tarihi sınamalardan biriyle karşı karşıyadır. Ülkemiz, 7 Haziran seçimlerini demokratik bir şekilde yaptıktan sonra bilinçli bir şekilde eş zamanlı terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı.

Daha seçimin ilk haftasından itibaren bölücü terör örgütü çözüm sürecinin sona erdiğinin sinyallerini verdi. 24 Temmuz'dan bu yana güvenlik birimlerimize tüm terör örgütlerinin temizlenmesi için talimat verilmiştir.

Bölücü terör örgütünün Kuzey Irak'taki lojistik kaynakları, depoları ilk 3-4 gün içinde güçlü bir darbeyle tasviye edilmiştir. Kuzey Irak'taki bu mevzilere yönelik operasyonlarla eş zamanlı olarak şehirlerimizde odaklanan mihrak ve odak oluşturan unsurlara da kapsamlı operasyonlara başlanmıştır. Son derece başarılı operasyonlarla önemli kazanımlar elde edilmiştir.

Dün gerçekleşen operasyonlar 2 Eylül'de başlamıştır ve terör örgütünün yuvalandığı mevzilere yönelik kapsamlı operasyonlar düzenlenmiştir. Bu operasyonlarda adım adım Dağlıca bölgesine gelinmiştir. Buradaki mayın tarama faaliyetleri sırasında önce uzun namlulu silahlara sonra da mayınlı saldırıya muhatap olmuştur. 

Dün başlayan çatışmalar aralıksız olarak bugüne kadar sürmüştür. Özel komando birlikleriyle takviye edilen güvenlik güçlerimiz, şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşılmış ve tahliye etmiştir.

Alanda kahramanca çatışan askerlerimizin görmek istediği tek şey; terörle mücadelede omuz omuza vermiş olmaktır. Saldırının ardından Ankara'ya intikal ettik ve bir güvenlik zirvesiyle konuyu ele aldık, atılması gereken adımları tespit ettik.

Milletimiz  askerimizin arkasında olmasaydı, etrafımızdaki ülkelerde olduğu gibi çatlaklar oluşabilirdi. Askerlerimiz bu ülkenin çocuklarıdır ve bu ülkeyi koruyacaktır. 16 kardeşimiz arasında Türkiye'nin her yerinden kardeşimiz var. Daha önce şehit olan askerlerimizin arkasından Kürtçe ağıtlar yakıldı, cenazeleri cemevinden kaldırıldı. Ayrım gözetmeden bütün emniyet birimlerimizin gözlerinden öpüyorum, onların fedakarlıklarını görmeyenleri de lanetliyorum.

"PSİKOLOJİK OPERASYON YÜRÜTÜLDÜ"

Dün akşamdan bu yana sosyal medya üzerinden psikolojik operasyon yürütüldü. Milletimizin beraberliğini bozmak isteyenler bunlardan güç aldı.  Bu kara propagandaya karşı da omuz omuza vermek zorundayız. Nice sayılar verildi, milletimizin moralini bozmak için.

"O DAĞLAR TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK"

Genelkurmay Başkanımız'dan detaylı bilgiler aldık. O dağlar o teröristlerden temizlenecek, ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları teröristlere teslim edilmeyecek. Her türlü çaba gösterildiği gösterilmeye devam edilecek.

Cizre sokaklarını mayın ve barikatlarla tahrip edenlere karşı operasyon yapılıyor. Birileri ateş çemberinin içerisine Türkiye'yi itmek istiyorsa, bilsinler ki en büyük gücümüz milletimizle bütünleşmiş emniyet birimlerimizdir.  

"KÜÇÜK SİYASİ HESAPLARI BIRAKALIM"

Muhalefet partilerine de seslenmek istiyorum; gelin küçük siyasi hesapları bir kenara bırakalım. Dünden bu yana baktığımızda muhalefet partilerinin bölücü terör örgütünü eleştirmek yerine takındıkları tavır hükümetimizi ve AK Parti'ye dönük tavırlar içerisine girmeleridir. Ülkemizin huzuru için bütün partileri omuz omuza vermeye çağırıyorum.

"SEÇİM DEMOKRATİK ŞARTLARDA YAPILACAK"

AK Parti'nin ve hükümetin 1 Kasım'a giderken savaş başlattığı gibi gerçeklikten yoksun propaganda yürütenlere seslenmek istiyorum, terör örgütü çatışma ve silahlanma çağrısında bulunmuştur. 1 Kasım'da Türkiye'de modern bir ülkede seçim nasıl oluyorsa o şartları oluşturmaya kararlıyız. Seçim demokratik şartlar içerisinde yapılacak.

Milletimiz devletine ve hükümeti güvenmelidir. Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerime sesleniyorum; oradaki askerlerimiz sizin huzurunuz için oradadır. Şehit düşen 16 kardeşimiz bölge halkının huzur içinde seyehat etmesi için o yollardaki mayınları temizliyordu. Kim ne yaparsa yapsın, ülkemizin birliği bekası teminat altındadır." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...