Davutoğlu: O dağlar temizlenecek

Davutoğlu: O dağlar temizlenecek

GÜNDEM Haberleri

"Bu ülkenin, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek, ne olursa olsun o dağlar temizlenecek"

Türkiye'yi hüzne boğan Dağlıca'daki hain saldırıyı dün gün boyuk Çankaya Köşkü'nden takip eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, akşam saatlerinde kameralar karşısına geçti. Teröre karşı birlik çağrısı yapan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Terör saldırıları karşısında ülkemizin birliği ve beraberliğini koruma kararlılığından hiçbir zaman tereddüt göstermedik. 24 Temmuz'dan bu yana bütün güvenlik birimlerimize Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi şer mihraktan beslenirse beslensin terör örgütlerinin tümüyle tasfiyesi için kuvvetli bir siyasi iradeyle talimat verilmiştir. Ülkemizin huzuru ve birliği için bütün partileri, teröre karşı omuz omuza vermeye ve aynı dili kullanmaya davet ediyorum. Eğer bugün bu ateş karşısında el ele omuz omuza vermezsek, birbirimizle gereksiz hesaplaşmalar, gereksiz tartışmalar içine girmek gibi bir küçük hesabın içinde olursak, emin olunuz bu şehitlerin huzuruna çıkamayız. Zor zamanlarda ayakta durmak gerektiğinde milleti sendeletmeye çalışanlar, eminim tarihte kendilerine layık görülen son derece zelil bir yere sahip olacak. Birileri, mayınlamayı, oradaki silah mevcudiyetini; silahlanmayı görmeyen birileri de oradan hareketle silahlı kuvvetlerimize, emniyet birimlerimize dönük olarak bir itibarsızlaştırma çabası içinde. Bu kara propagandanın odağı olan mihraklara diyorum ki; ne yaparsanız yapın, terörle mücadelemizdeki kararlılığımızdan bizi döndüremeyeceksiniz. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek, ne olursa olsun o dağlar temizlenecek. 2 Eylül'den itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür. Burada hedef açıktır. Türkiye'nin her santimetrekaresinde kamu düzeninin ve meşru emniyet güçlerinin hakimiyetini tesis etmek... Güvenlik birimlerimiz, bugün (dün) itibarıyla sabahleyin özel komando birlikleri ve özel kuvvetlerle de takviye edilerek, derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşıp tahliye etmiştir.” 
Başbakan Davutoğlu, kendisinden randevu isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir görüşme yaptı. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen ve  45 dakika süren görüşmede Davutoğlu, operasyonlara ilişkin bilgi verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...