Cumhurbaşkanı'na hakaretten iki kişiye tutuklama

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı'na hakaretten iki kişiye tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım siteleri üzerinden hakaret ettiği iddia edilen 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı, sosyal paylaşım sitelerinden Cumhurbaşkanı hakkında hakaret içerikli ifadeler yazdığı gerekçesiyle Anıl Deniz B., Mehmet B., Gülçin S. ve Erdener K. hakkında suç duyurusunda bulundu.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, savcı tarafından ifadesi alınan şüpheliler, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.


İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren şüphelilerden Gülçin S., suçlamayı reddederek, “Ben paylaşımımda Abdullah Öcalan'ı kastettim. Her ne kadar o haberin resminde Cumhurbaşkanı olsa da ben o sözü Cumhurbaşkanına söylemedim. Kariyer sahibi bir iş kadınıyım. Bunun suç olduğunu biliyorum” dedi.


Şüphelilerden Mehmet B.' de hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep etti.


 “ALKOLLÜYDÜM, PİŞMANIM”


Şüpheli Anıl Deniz B., ise söz konusu Twitter hesabının kendisine ait olduğunu ve suça konu tweeti kendisinin yazdığını belirterek, pişman olduğunu, paylaşımı alkollüyken yaptığını savundu.


Nöbetçi hakimlik, Anıl Deniz B ve Mehmet B'nin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suçun işlediğine dair kuvvetli şüphenin varlığı dikkate alınarak tutuklanmalarına karar verdi.


Diğer şüpheliler adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmalarına hükmedildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...