Cumhurbaşkanı'ndan uyarı: HDP giderek illegalleşiyor

Cumhurbaşkanı'ndan uyarı: HDP giderek illegalleşiyor

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın, Kürtlerin temsilcisi olamayacağını kaydeden Erdoğan, “PKK'nın arkasında olduğu siyasi hareket, tamamıyla illegal görünüm vermeye başladı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan terör olaylarına ilişkin özetle şunları söyledi:
- Kimi siyasetçilerin terörün değirmenine su taşıyan ifadeleri, söylemleri, tavırları yürütülen mücadeleyi daha da zorlaştırıyor.
- Terör örgütüyle arasına mesafe koymakta zorlanan bu partiye bir kez daha sesleniyorum, tercihinizi yapın. Demokrasinin mi terörün mü yanındasınız? Terörün yanında saf tutarsanız onun bedelini ödemeye göze alacaksınız.
- Kürt kardeşlerime sesleniyorum; bu bölücü terör örgütü, sizin temsilciniz olamaz. Bölücü terör örgütünün arkasında olduğu bu siyasi hareket de tamamıyla illegal görünüm vermeye başlamıştır.
- Türkiye'nin provokatör siyasetçilere değil, sorumlu siyasetçilere ihtiyacı var. Parti binalarına yönelik saldırıları kesinlikle tasvip etmiyorum, müsebbiplerini de kınıyorum. Hangi siyasi partinin, hangi STK'nın mensubu olursa olsun, bana göre yanlış yapıyor.
- Bu ülkede hukuk neyi gerektiriyorsa bu ülkenin hükümeti de bunun gereğini sonuna kadar yerine getirir. Sıfatınız ne olursa olsun, bu hukuka uymak zorundasınız. Çünkü bu milletin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok. Bu sözlerim sadece bölücü örgüt güdümündeki parti için değil, son günlerde çok ciddi savrulmalar yaşayan diğer bir parti için de geçerlidir.
- Siyasette hesaplaşma yeri sokak değil, sandıktır. İşte 1 Kasım'da sandıklar ortaya gelecek. Orada bu hesaplaşmayı yapabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...