'Gün birlik günü, komşuna sarıl'

'Gün birlik günü, komşuna sarıl'

GÜNDEM Haberleri

Son dönemde yaşanan terör olayları ve kutuplaşmaya karşı sağduyu çağrısı yapan TOBB Başkanı, “Gün Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e el uzatma günüdür” dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yaşanan terör olayları nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Gün komşuna sarılma günü” dedi. Son dönemde artan terör olayları, kaybedilen asker ve polis şehitleri ile masum vatandaşların herkesin yüreğini yaktığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bir taraftan terör belası yaşanırken, diğer taraftan toplumda artan bir kutuplaşma ile akıl ve vicdan tutulmasının yaşanıyor olmasından ayrıca büyük endişe duyduklarını söyledi. Günün Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e, Alevi'nin Sünni'ye, Sünni'nin Alevi'ye el uzatma günü olduğunu söyleyen TOBB Başkanı, şunları kaydetti: “Hadi sarıl Kürt akrabana, Türk arkadaşına, hadi sarıl Alevi komşuna, Sünni dostuna, hadi sarıl gayrimüslim hemşerine. Fitneye, fesada, tahrikçilere, provokatörlere fırsat verme. Bir çağrımız da yazılı, görsel ve sanal ortamda yorum yapanlara, yazı yazanlara. Özellikle sosyal medya kullanıcılarına... Öfke kusan, tahrik eden, asılsız itham ve iftiralarla milleti kışkırtan yazı ve yorumlarınıza lütfen biraz dikkat edin.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...