Vosvoslarla terörü protesto ettiler

/ Kaynak: İHA
Vosvoslarla terörü protesto ettiler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye Vosvos Gönüllüleri terör olaylarını protesto amacıyla yurt genelinde eş zamanlı kortej oluşturdu.

Türk Vosvos Gönüllüleri tüm yurtta eş zamanlı Vosvoslardan Şehitlerimize Saygı, Teröre Lanet Barış ve Kardeşliğe Çağrı Ulusal Korteji oluşturdu. Türk bayraklarıyla donatılmış rengarenk vosvoslar ile şehir turuna çıkan Vosvos tutkunları terör olaylarının son bulması için hep birlikte klakson çaldı. Oluşturulan korteje yoldan geçen diğer sürücülerde klakson çalarak destek verdi.


Merter Tekzen Yapı Market otoparkından hareketle başlayan konvoy E-5 yolundan İncirli ve Bakırköy istikametine, ardından Ataköy sahil ile Yenikapı'ya doğru hareket etti. Aktivistlerin turu, Edirnekapı Şehitliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.
Etkinlik öncesi bilgi veren Volkswagen Kaplumbaga Otomobil Derneği Başkanı Cenk Hızlı, Türkiye Vosvos gönüllüleri olarak ortak bir platform oluşturduklarını belirterek "Her ilden Türkiye'nin dört bir köşesinden dernekler, kulüpler ve gruplar olarak bir araya geldik. Bugün eş zamanlı olarak saat 14.00 itibariyle Türkiye'nin dört bir yanında bu konvoyu oluşturacağız. Şehitlerimizi anma, teröre lanet ve barış çağrısında bulunacağız. Halkın duyarlılığını ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bizim belli dönemlerde bu tarz etkinliklerimiz oluyor ama bunu genelde her şehir kendi bünyesinde yapıyordu. Bugün ilk kez Türkiye'de eş zamanlı olarak yapıyoruz” dedi.

##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...