Ankara'da teröre karşı dev yürüyüş

Ankara'da teröre karşı dev yürüyüş

GÜNDEM Haberleri

TOBB'un 'Teröre karşı bayrağını al gel' çağrısıyla bugün binlerce kişi Ankara'da toplanarak teröre karşı dev bir yürüyüş gerçekleştirecek.

TOBB öncülüğünde bugün Ankara'da 200'ü aşkın sivil toplum kuruluşu ve yüz binler bir araya gelecek ve son dönemde yaşanan terör olaylarına karşı büyük yürüyüş gerçekleştirecek.
TABİPLER ODASI VE MİMARLAR ODASI YOK
Ankara'da bugün düzenlenecek olan 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşüne katılımcı sivil toplum kuruluşu sayısı, 200'ü geçti. Ancak yürüyüşe PKK'nın doktor öldürmesini bile kınamayan Tabipler Odası ve Mimarlar Odası katılmayacak.
PKK'YI KINAYAMAMIŞLARDI
Kulp ilçesinden Diyarbakır'a giderken yol kesen PKK'lıları görünce kaçmaya çalışan doktor Abdullah Biroğlu, teröristlerin açtığı ateşte hayatını kaybetti. Diyarbakırlı doktor için Türk Tabipleri Birliği, bir yazı yayımladı. Yazıda PKK dememeye özen gösteren birlik, doktorun "uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini" belirtti.
KARDEŞLİK VE SAĞDUYU MESAJI VERİLECEK
Sıhhiye Meydanı'nda saat 16.30'da başlayacak yürüyüş Ulus'taki Birinci Meclis'te sonuçlanacak. 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' temalı yürüyüş boyunca kardeşlik ve sağduyu mesajı verilecek.
TÜRK BAYRAĞI TANŞINACAK
Yürüyüşte hiçbir siyasi görüşün veya sivil toplum kuruluşunun simgesi bulunmayacak. Yürüyüşe katılanlar sadece Türk bayrağı taşıyacaklar.
DEMİRTAŞ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Selahattin Demirtaş geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada bugün düzenlenecek olan yürüyüş hakkında eleştirilerde bulunmuş ve TOBB'a şu şekilde tepki göstermişti; "Kürt esnafın işyeri yanarken neredeydiniz? Yüzlerce Kürt işyeri yandı onlar da esnaf değil mi? TOBB artık Saray'ın talimatıyla hareket etmemeli. Protesto yapın, yapmayın demiyoruz. Gücün yetiyorsa git Saray'ın önünde yap. Irkçılık yapmayın."
STK SAYISI 200'Ü GEÇTİ
Ankara'da bugün düzenlenecek olan 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşüne katılımcı sivil toplum kuruluşu sayısı, 200'ü geçti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, salı günkü basın toplantısında 14 STK olarak Ankara'da Birinci Meclis binasında sona erecek yürüyüş kararı aldıklarını açıkladı. Bu açıklamadan sonra toplantıya katılacağını açıklayan STK sayısı hızla artmaya başladı. Dün öğleden sonra da sayı 217'ye çıktı.
TOPLANTIYA KATILACAK STK'LAR
Toplantıya katılacağını açıklayan STK'lar arasına, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk Ocakları, Cem Vakfı, Alevi Vakıfları Federasyonu, Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Nur Vakfı, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ensar Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Bilişim Teknolojileri Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Gençlik Ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Gençlerbirliği ve Rizespor Kulübü de eklendi. Sanatçı ve futbolculardan da katılım bekleniyor.
SLOGAN ATILMAYACAK
Yürüyüşte slogan atılmayacak. Yürüyüş düzenleme komitesi, katılımcılara hiçbir siyasi slogan atılmaması konusundaki hassasiyetlerini iletiyor. Bu nedenle yürüyüşte sadece düdükle teröre tepki gösterilecek. Katılımcılara da bu çerçevede bayrak, şapka ve düdük dağıtılıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...