Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

Görüşmede, Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallere karşı İslam ülkelerinin ortak bir tavır sergilemesinin önemi vurgulandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin görüşmesinde, Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallere karşı İslam ülkelerinin ortak bir tavır sergilemesinin önemi vurgulandı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Harem-i Şerif'i ve Müslümanları hedef alan ihlalleriyle ilgili olarak Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile telefon görüşmesi yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim, konuyla ilgili olarak farklı ülkelerle yaptıkları temaslar hakkında birbirlerine bilgi verdi. İki lider, İsrail'in yaptıklarının kabul edilemez olduğunu belirterek, Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallere karşı İslam ülkelerinin ortak tavır sergilemelerinin önemine işaret etti.
Görüşmede, infiale neden olan bu ihlallere karşı uluslararası toplumun da sessiz kalmaması gerektiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...