Nihat Çiftçi'ye silahlı saldırı!

/ Kaynak: AA
Nihat Çiftçi'ye silahlı saldırı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzzettin Küçük, Nihat Çiftçi'nin silahlı saldırıya uğradığını, Çiftçi'nin saldırıdan yara almadan kurtulduğunu bildirdi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "İlk değerlendirmelerimiz bunun bir terör saldırısı olduğu yönündedir" dedi.

Küçük, Çiftçi ile belediye önünde düzenlediği basın toplantısında, Siverek ilçesindeki çalışmalarını tamamladıktan sonra kent merkezine dönen Çiftçi'ye yönelik çapraz ateşli saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Üç araçlı konvoydaki iki aracın isabet aldığını vurgulayan Küçük, şöyle konuştu:

"Allah'a şükür, belediye başkanımız saldırıdan sağ salim, yara almadan kurtulmuştur. Diğer koruma personeli de yara almamıştır. Araçlarda hasar oluşmuştur. İlk değerlendirmelerimiz bunun bir terör saldırısı olduğu yönündedir. Güvenlik güçlerimiz olayın hemen ardından Siverek ilçe merkezi, kırsalda operasyon başlatmıştır. Şu anda çalışmalar devam etmektedir."

Saldırıyı lanetleyen Küçük, bunun demokrasiye, özgürlüğe ve Şanlıurfa'ya yapıldığını vurguladı.

Küçük, "Bu saldırılar karşısında hiçbir zaman bir milim geri adım atmayacağız. Demokrasimizi, özgürlüklerimizi korumak ve Şanlıurfa'ya hizmet için ne yapmak gerekiyorsa inançla, şevkle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere koruma görevlilerine ve Şanlıurfa'ya geçmiş olsun. Bu olayı gerçekleştirenler hukuka teslim edileceklerdir. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

- Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi

Çiftçi de Siverek'in içme suyu sorununu çözmek için ilçeye gittiğini anımsattı.

İlçeden ayrıldıktan 5 kilometre sonra saldırıya uğradıklarını anlatan Çiftçi, şunları kaydetti:

"Çapraz ateş noktasında 50 metrelik bir pusuyla karşı karşıya kaldık. Rabbimin vermiş olduğu canı ancak Rabbim alır. Hiçbir şiddet, hiçbir güç partimize, Şanlıurfa'ya ve hizmete olan aşkımızdan alıkoyamaz. Şanlıurfa, bir huzur şehridir. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Ne olursa olsun, biz Sivereğimizin su problemini çözmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Biz seçilmişler, kendimizi halkımıza adamış insanlarız. Ben kamuoyunu sağduyuya davet ediyorum çünkü Şanlıurfamıza bu yakışır."

Basın toplantısına eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik de katıldı.

Çiftçi'nin makam aracının bulunduğu konvoy, Siverek-Hilvan karayolunda uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutulmuştu. Çiftçi ve beraberindekiler, saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

DAVUTOĞLU, ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırıya uğrayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile görüşerek geçmiş olsun dileğini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Davutoğlu, New York'taki BM temasları sırasında, Siverek-Hilvan karayolunda uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'yi telefonla aradı.

Davutoğlu, saldırıya ilişkin bilgi aldığı Çiftçi'ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...