Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Millet gereken dersi verecek

Erdoğan: Millet gereken dersi verecek

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, “Teröre sarılanlar bunların kıymetini bilmiyor. Onlara gerekli dersi milletimiz vakti geldiğinde verecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan'ın mezun olduğu Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yenilenen binasının açılışını gerçekleştirdi. Burada konuşan Erdoğan, “Türkiye, 8 yıllık eğitim garabetini yaşadı” dedi ve geçmişte uygulanan eğitim politikalarını eleştirdi. Cumhurbaşkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “O ne büyük garabetti. Adeta şah damarımızı kestiler. Şah damarı kesilen bir insan yaşayabilir mi? Nesli o hale düşürdüler. O zaman 600 bin imam hatip öğrencisi vardı, bir anda 60 bine düştü. Sabır, sabır, sabır. Ve sabrın neticesinde şu anda imam hatiplerde öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerine çıktı. Bunlar dayatmayla olmadı. Bir tarafta katsayı engelini koydular. 'Türkiye'nin bu kadar müezzine ihtiyacı yok' dediler. Bu okulların hedefi sadece imam ve müezzin yetiştirmek değil ki. İstanbul'da tek imam hatip vardı Fatih'te, oradan mezun oldum. Bazı hocalarımız şunu söylerldi; 'Oğlum buraya niye geldiniz?' 'Okumaya geldik...' 'Oğlum, ölü yıkayıcısı mı olacaksınız?' Biz ağlardık. Çünkü biz ölü yıkayıcısı olmak için oraya gitmedik ama bu ülkede ölü yıkayıcılarına da ihtiyaç var aslında. Bunların ölüleri kimin önüne geliyor? Halbuki bir Müslümanın imam, müezzin aramaması lazım. Kendi ölüsünü kendisi yıkayabilecek bilgiye, kabiliyete erişmesi şart. İşin aslı bu. Yoksa ölüleriniz ortada kalır. Hizmet vermede ayrımcılık olmaz. Doğu ve Güneydoğu'ya çeşitli yatırımlar yapıldı. Teröre sarılanlar bunların kadrini kıymetini bilmiyor. Varsın bilmesinler. Onlar okulları, camilerimizi, hastanelerimizi bombalayanlar, onlar halkımıza hizmet veren otobüslerimizi yakıp yıkanlar... İnanıyorum ki bunların da kadri kıymeti anlaşılacak. Onlara da gerekli dersi milletimiz vakti geldiğinde verecek.”

“DOSTU?DÜŞMANI?ÇOK?İYİ?TANIYIN”
Mezun olduğu Kasımpaşa Piyalepaşa İlkokulu'nu ziyaret eden Erdoğan, öğrencilere şöyle seslendi: “Sizlerin kendinize, ailenize, ülkenize ve milletimize hayırlı bir insan olarak yetişmenizi istiyoruz. Ülkenize sahip çıkın. Bayrağımıza sahip çıkın. Mensubu olduğumuz millete sahip çıkın. Bu milletin dostunu, düşmanını çok iyi tanıyın.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...