HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

HDP'ye destek vermeyen Kürt yazara silahlı saldırı

Kaynak: İHA
HDP'ye destek vermeyen Kürt yazara silahlı saldırı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kürt asıllı Yazar Ozan Deniz Sarıtop, iddiaya göre, HDP'ye destek vermediği gerekçesiyle 4 kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Silahın tutukluluk yapıp ateş almaması üzerine ölümden dönen Sarıtop, şüpheliler tarafından sokak ortasında tekme tokat darp edildi. Olay anı ve ardından yaşananlar ise saniye saniye görüntülendi.
Olay, Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. İddiaya göre; Diyarbakır Kulp doğumlu olan Kürt asıllı Yazar-Şair Ozan Deniz Sarıtop, HDP ve PKK karşıtı yazıları nedeniyle bir süredir ölümle tehdit ediliyordu. Geçtiğimiz yıl evi silahla taranan Sarıtop, bu saldırıdan kıl payı kurtuldu.


ŞİKAYETİ GERİ ALMASI İÇİN ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER
Buna rağmen HDP'ye destek vermemekte ısrar eden yazar, HDP ve PKK'ya yakınlığı ile bilinen bir dernek ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Sarıtop, PKK ve HDP adına kendisini tehdit eden dernek yetkililerine ait ses ve görüntü kayıtlarını savcılığa ileterek şikayetçi oldu. Kendisiyle irtibata geçen dernek yöneticileri ise şikayeti geri alması için Sarıtop'a tehditleri sıklaştırdı.


EVİNİN ÇEVRESİNDE KEŞİF YAPIP HAREKETE GEÇTİLER
Tehditler sürerken bir akşam ekmek almak için Esenyurt'taki evinden çıkan Sarıtop sokak üzerindeki markete gitti. Bu sırada evinin bulunduğu sokakta keşif yapan lüks bir cip ve içerisindeki 4 kişiyle göz göze geldi. Sarıtop şüphelilerin bakışından rahatsız olunca araca bir kaç kez bakıp tekrar yoluna devam etti. Ardından markete giren Sarıtop, aldığı iki ekmek poşetiyle marketten çıkarak evine doğru yürümeye devam etti.


SİLAHI ÇEKİP 'ZÜBEYDE ZÜMRÜT'ÜN HEDİYESİDİR' DİYEREK SALDIRDILAR
Bu sırada sokakta ikinci turu atan cipteki 3 kişi Sarıtop'u yaya olarak takip etmeye başladı. Takip edildiğinden habersiz binaya girmek üzere olan Sarıtop, bu 3 kişinin saldırısına uğradı. Silah çeken bir şüpheli; Diyarbakırlı HDP'li yönetici Zübeyde Zümrüt'ün ismini kullanarak 'Zübeyde Zümrüt'ün hediyesidir' diyerek iki el tetiğe bastı ancak her ikisinde de silah tutukluluk yapınca ateş almadı. Bunun üzerine 3 şüpheli Sarıtop'u sokak ortasında tekme tokat darp ettiler. Şüpheliler daha sonra kendilerini bekleyen lüks cipe binerek uzaklaştı.


Olay öncesi ve sonrasında yaşanan saldırı çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Uğradığı saldırı sonucu kan revan içerisinde kalan Ozan Deniz Sarıtop ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına alarak soruşturma başlattı.


KENDİSİNE SALDIRANLARI FOTOĞRAFLARINDAN TEŞHİS ETTİ
Kendisine saldıranları daha sonra teşhis eden Sarıtop, saldırganların HDP'li olduğunu tespit etti. Sarıtop, bu kişiler arasında bir de Diyarbakır Kulp HDP İlçe Başkanı Recep Aslanhan'ın akrabası olan Rojhat Taş'ın da bulunduğunu ifadesine ekledi.
Olay gününü polise anlatan Ozan Deniz Sarıtop, “Akşam namazını kıldım. Bir alt sokağımızda bulunan bakkaldan ekmek almak için evden çıktım. Arabanın içindekiler bana bakıp beni işaret ettiler. Ne olduğunu anlamadım. Bir anda saldırdılar ve içlerinden birisi bana dönüp; 'Zübeyde Zümrüt'ün hediyesidir' dedi. İki defa tetiğe bastı, tabanca patlamadı. Hızla kaçıp uzaklaştılar” diyerek ifade verdi.

##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...