'6-7 Ekim olayları'nın üzerinden bir yıl geçti

/ Kaynak: AA
'6-7 Ekim olayları'nın üzerinden bir yıl geçti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Geçen yıl 6-7 Ekim tarihlerinde Kobani bahanesiyle yaşanan olaylarda tahribata uğrayan yerler, devletin sağladığı imkanlarla onarıldı.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine geçen yıl 6-7 Ekim tarihlerinde Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle yaşanan olaylarda tahribata uğrayan yerler, devletin sağladığı imkanlarla yeniden hizmete açıldı.


Suriye'nin Kobani bölgesinde geçen yıl yaşanan gelişmeler nedeniyle HDP Merkez Yürütme Kurulunca yapılan eylem çağrısı, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere birçok ilde bölücü terör örgütü yandaşlarını harekete geçirdi.


Olayların ve tahribatın en fazla yaşandığı şehirlerin başında gelen Van'da izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşları, çok sayıda iş yeri, araç, kamu binası, okul, Kur'an kursu, dershane, dernek ve yurt binasına zarar verdi. 


Eylemler nedeniyle 170 araç, 20 okul, 5 dini müessese, 40 kamu binası ve 523 iş yerinin büyük hasar gördüğü kentte, valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan hasar tespit komisyonlarının incelemesinden sonra Başbakanlık tarafından gönderilen ödenekler zarar gören vatandaşların hesaplarına aktarıldı. Hasara uğrayan kamu binaları, okullar, dernek binaları ve Kur'an kursları da baştan sona yenilenerek hizmete açıldı. 


Van ve ilçelerindeki hasar tespit çalışmalarının ardından zarar gören 98'i resmi 170 araç ile 40 kamu binası, 20 okul, 11 siyasi parti binası, 9 banka şubesi, 5 dini müessese, 53 MOBESE kamerası, 22 banka ATM'si ve 523 iş yeri için Van Valiliğince 23 milyon 469 bin 13 lira ödeme yapıldı.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü, saldırılarda hasar gören ve yakılan 20 okulda baştan sona yenileme çalışması yürüttü. Hasarlı okullar tadilattan geçirilerek kısa sürede eğitim öğretime açıldı. 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...