Erdoğan: Katiller arasında ayrım yapmıyoruz

Erdoğan: Katiller arasında ayrım yapmıyoruz

GÜNDEM Haberleri

“Bu hadise de (Ankara'daki katliam) titizlikle araştırılıyor. Biz ölümler, katiller ve terör örgütleri arasında ayrım yapmıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Erdoğan, özetle şunları söyledi:
n (Ankara'daki terör saldırısı): Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır. Hedefi, orada bulunan vatandaşlarımızla birlikte ülkemizin ve milletimizin tamamıdır.
n Biz ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi, katiller, terör örgütleri arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim nezdimizde aynı derecede cani, aynı derecede ahlaksız, aynı derecede kötüdür. 
n Ülkemizde faili meçhuller dönemi uzun yıllar önce kapandı. Diğer olaylar gibi bu hadise de titizlikle araştırılıyor, araştırılacak. Eylemi yapanlarla ilişkiler belirlenecek, suçlular adalete teslim edilecektir. Cumhurbaşkanı olarak ben de şu anda Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim.
n Terör ve terörle mücadele noktasında hiçbir zafiyetin olmaması iddiasını ben tabii çok yüksek tonda bir yaklaşım olarak görürüm. Yani muhakkak ki bir hata, bir eksiklik bir yerde vardır ama bunun boyutu ne kadardır, bu incelemeler esnasında ortaya çıkacaktır. Bu tür olayda hemen istifa mekanizmasını çalıştırma anlayışı doğru bir yaklaşım değildir. Biz devlet yönetiyoruz ve insanız, hepimizin hatası olabilir.
Bir görevi ihmal söz konusuysa o zaman zaten atılması gereken adımı başarı için başbakan da atar ilgili diğer birimler de atar. 
n Hayatlarını kaybedenlerin kanları dahi kurumamışken olay yerine gidip seçim gününü işaret edenlerin kendilerince romantik Kasım güzellemeleri yapanları, yaşanan acıları siyasete alet edenleri ibretle izledik. Cenazeler toprağa verilmeden eylem çağrısında bulunanların, hayatı durdurma kampanyası başlatanların iki yüzlülüklerine hep birlikte şahit olduk. Elbette birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma içinde olmamız gereken bir günde kendilerine uzatılan eli anlamsızca, sorumsuzca havada bırakanları da unutmuyoruz.
n (Diktatörlük suçlaması): Halkının yüzde 52'sinin oyuyla seçilmiş bir insanı acaba diktatör olarak ilan edenler kimler? Menfaatleri elden gidenler mi? İstedikleri gibi hükümet kurup, istedikleri gibi hükümet indirenler mi? 
FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANINA KÜLLİYE'DE KARŞILAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde törenle karşıladı. 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından konuk Cumhurbaşkanı Niinistö, Türkçe “Merhaba asker” diyerek tören kıtasını selamladı. İki lider bir süre sohbet de etti. Niinistö, “Türkiye'nin yanında teröre ve aşırıcılığa karşı çalışıyoruz. Avrupa'nın eskisine göre Türkiye'ye daha çok ihtiyacı var” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...