Mardin Valisi, 'Terör saldırıları rezervasyonları iptal ettirdi'

/ Kaynak: AA
Mardin Valisi, 'Terör saldırıları rezervasyonları iptal ettirdi'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, şehirdeki en küçük bir terör saldırısının rezervasyon iptallerine neden olduğunu söyledi.

Vali Koçak, bir otelde "ortak akıl toplantıları" konulu turizm işletme sahiplerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, terör saldırılarının Mardin turizmini olumsuz etkilediğini belirtti. Mardin'in kalkınmasında rol alan önemli sektörlerinden birinin de turizm olduğunu ifade eden Koçak, "Son birkaç aydır maalesef en çok etkilenen sektör turizmdir. En küçük bir terör saldırısı rezervasyon iptaline neden oluyor. Aylarla ifade edilecek bir dönem içeresinde normale döneceğini umut ediyoruz. Bunu için her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz" dedi.

Huzur ve güvenliğin turizm açısından önemine değinen Koçak, şehirdeki en küçük bir terör saldırısının rezervasyon iptallerine neden olduğunu dile getirdi.

Koçak, turizm sektörünün bu dönemi en hafif şekilde atlatabilmesi için sektörün yanında olacaklarını vurguladı.
Terör olaylarını doğru yansıtmada medyanın üzerine görev düştüğüne dikkati çeken Koçak, turizm işletmecilerinin, kırsalda veya ilçedeki bir olayı kent merkezindeymiş gibi haberleştirilmemesini istediklerini dile
getirdi.
- "Terörizm insanlığın tamamını hedef almıştır"
Mardin'in huzurunun bozulmasına asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Koçak, şunları kaydetti:

"Terörizm insanlığın tamamını hedef almıştır. Bu anlamda biz de ülke ve şehir olarak payımızı alıyoruz ancak hepimiz buna karşı gerekli tepkiyi gösterdiğimizde bu bela inşallah en kısa sürede hem şehrimizi hem ülkemizi terk etmiş olacak. İçinden geçtiğimiz dönem sıkıntılı bir dönem olmasına rağmen şehrimizin de ülkemizin de geleceği parlaktır. Hem kendimize hem devletimize güvenmemiz lazım. Yarın inşallah bugünden iyi olacaktır."

Toplantıda söz alan turizm işletmecileri ise terör olayları nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...