HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kral Selman Türkiye'ye geliyor

Kaynak:
Kral Selman Türkiye'ye geliyor

GÜNDEM Haberleri  / 

15-16 Kasım'da düzenlenmesi planlanan G-20 zirvesinin en kritik konuğu Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz olacak.

Abdullah bin Abdulaziz'in vefatının ardından ülkenin başına geçen Selman bin Abdülaziz, Türkiye ile ilişkileri daha da ileriye taşımak adına bu yıl Antalya'da yapılacak olan G-20 zirvesinin en önemli konuğu olacak.
Suudi Arabistan Kralı olduğu günden itibaren Türkiye ile ilişkilerini güçlendirme adına birçok adım atan Selman bin Abdülaziz'in burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile yapacağı görüşmeler, hem iki ülke için hem de bölge ülkeleri için büyük önem arz ediyor.
İki ülke de Suriye, Mısır, Filistin konularına büyük önem veriyor. Dışişleri, Savunma ve Sanayi bakanları ile geleceği belirtilen Kral Selman'ın Türkiye ile temaslarının ardından bu ülkelerdeki krizlerle ilgili önemli kararlar alınabilir. 
SUUDİ ARABİSTAN YATIRIM İÇİN DE GELİYOR


Görüşmede ayrıca Suudi Arabistan'ın Türkiye'de yapacağı büyük yatırımların da ele alınacağı belirtiliyor. Şimdiye kadar birçok yatırımı bulunan Suudi Arabistan şirketlerinin daha büyük yatırımlar için adeta sıraya girdiği ifade ediliyor. 

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...