Emniyet Genel Müdürlüğünden 'pasaport çilesi' açıklaması

/ Kaynak: İHA
Emniyet Genel Müdürlüğünden 'pasaport çilesi' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Emniyet Genel Müdürlüğü, acil olarak pasaporta ihtiyacı olan vatandaşların pasaport tanzim işlemlerine öncelik tanındığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 15 ve 16 Ekim 2015 tarihli bazı basın yayın organlarında yer alan “Başkent'te Pasaport Çilesi” başlıklı haberde yer alan Pasaport Dairesinin Yenimahalle'den Gölbaşı ilçesine taşınması nedeniyle pasaport almak veya işlem yaptırmak isteyen vatandaşlarının ulaşım sıkıntısı yaşadıkları şeklinde yer alan iddialar ile ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.
Açıklamada, "1 Haziran 2010 tarihinden itibaren uluslararası standartlarda tanzim edilen yeni tip umuma mahsus pasaport müracaat işlemleri, 81 İl Emniyet Müdürlüğü ve bağlı İlçe Emniyet Müdürlükleri pasaport birimleri tarafından alınmaktadır. Pasaport müracaatını takiben düzenlenen pasaportlar, müracaat tarihini takip eden maksimum 5 gün içerisinde, pasaport sahiplerinin adreslerine posta ile gönderilmektedir" denildi.
Acil olarak pasaporta ihtiyacı olan vatandaşların müracaat ettikleri birimlere bildirmeleri veya 0 312 462 91 46 veya 47 numaralı çağrı merkezlerini aramaları halinde, bu kişilerin pasaport tanzim işlemlerine öncelik tanındığı kaydedilerek,"Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığının girişinde bulunan müracaat merkezinden 15 dakika ile 30 dakika arasında pasaportlarını almaları sağlanmaktadır. Haberde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesi kullanıldı. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...