AK Parti'den New Jersey'e irtibat bürosu

AK Parti'den New Jersey'e irtibat bürosu

GÜNDEM Haberleri

ABD'de Türklerin en yoğun olarak yaşadığı yerlerden biri olan New Jersey'in Paterson şehrinde, AK Parti seçim irtibat bürosu açıldı.

Açılışta kurdeleyi kesen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, önceki seçimlere göre ABD'de çok daha hareketli bir seçim heyecanı yaşandığını ve bunun da 1 Kasım'da sandığa yansıyacağını ifade etti. Berber, “Bu seçimler Türkiye'de son derece yumuşak profilde gidiyor. Birçok yerde partiler seçim bürosu açmıyor bile. Ama 7 Haziran'daki seçime göre burada ve Kanada'da insanları hareketli gördük. Çok daha hareketli, heyecanlı seçim coşkusu yaşanıyor. Bu seçim bürosu da onun bir göstergesi. Geçen seçimde burada bir seçim bürosu olmadığına ve bu yıl olduğuna göre demek ki bu sefer çok daha hızlı bir çalışma, hazırlanma var. İnşallah bunun sandığa yansıyacağını umuyorum” diye konuştu.
ABD'deki gurbetçiler bugün oy vermeye başladı. Toplam 200 sandıkta yapılacak oy verme işlemleri 25 Ekim'e kadar sürecek.
Öte yandan, AK Parti, Kanada'nın Toronto kentinde Türk seçmene “AK Mektup” adı ile mektup çalışması başlattı. Mektupta, Kanada'da yaşayan Türk vatandaşlarını, milli iradenin tecellisi için oy kullanmaya çağırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...