HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şehit polis Vedat Kılıçaslan memleketine uğurlandı

Kaynak: İHA
Şehit polis Vedat Kılıçaslan memleketine uğurlandı
Bingöl, Bingöl Şehit, Şehit Polis, Vedat Kılıçaslan, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bingöl Karlıova'da, zırhlı aracının devrilmesi sonucu şehit olan Vedat Kılıçaslan için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında şehit düşen Vedat Kılıçaslan için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, şehidin ailesi, kurum amirleri, çok sayıda vatandaş ve polis ve askerler katıldı. 
Şehitler için saygı duruşunun ardından şehit polis memuru Kılıçaslan'ın özgeçmişi okunarak, dua edildi. 
Törende konuşan Vali Köşger, ülkelerin ve milletlerin zor zamanları olduğunu ifade ederek, “Zor zamanlarda ateşle sınandıkları dönemler olur. Ülkemiz, milletimiz bir kere daha zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemde evlatlarının onurlu bir duruş sergilemesi, vatan uğruna, millet uğruna, mukaddesat uğruna, şanlı bayrak uğruna canları feda etmeyi göze alabilmiş olmaları, o milletleri istikbalde var olup olmayacakları noktalarında en temel belirleyicidir. Allah'a şükürler olsun ki bu milletin evlatları, her zor dönemeçte kutsal değerleri uğruna gerektiğinde canını feda etmeyi ve canını feda ederek vatanına, milletine hizmet etmeyi becerebilmiş bir milletin evlatlarıdır. Bingöl'ümüzde de güvenlik güçlerimiz gerektiğinde her kritik noktada, her türlü fedakarlığı yaparak, canları feda etmeyi göze alarak hizmet etmişlerdir. Vedat kardeşimiz de halkın huzuru, güvenliği için canını dişine takarak hizmet etmiştir. Ben şehitlik gibi güzel bir sonla bu hayatın sonlanmasını herkese Allah'ın nasip etmesini dilerim” dedi. 

'VEDAT'IM BEN DE GELECEĞİM' 

Şehit Kılıçaslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan eşi Nevran Kılıçaslan, gözyaşları dökerek ağıtlar yaktı. 'Ben de geleceğim Vedat'ım' diyerek feryat eden şehit eşi, polis memurları tarafından sakinleştirildi. Şehit Kılıçaslan'ın kardeşinin 'senin için geldim buraya, beni al yanına' demesi yürekleri burktu. Şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Elazığ'ın Kovancılar ilçesine uğurlandı. 
2014 yılında şark hizmeti için Bingöl'ün Karlıova ilçesinde göreve başlayan şehit Kılıçaslan'ın 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...