HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İstanbul'da IŞİD operasyonunda bakın hangi isimler yakalandı!

Kaynak: İHA
İstanbul'da IŞİD operasyonunda bakın hangi isimler yakalandı!
İstanbul, İstanbul IŞİD, IŞİD Operasyonu, Çeçenistan, Dağıstan, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul'da IŞİD'e düzenlenen operasyonlarda Çeçenistan ve Dağıstan sorumluları oldukları ileri sürülen 3 kişinin de aralarında bulunduğu 12 kişi yakalandı

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda Çeçenistan ve Dağıstan sorumluları oldukları ileri sürülen 3 kişinin de aralarında bulunduğu 12 yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süreli teknik ve fiziki takip sonucu dün Büyükçekmece'de terör örgütü IŞİD'e operasyon düzenledi. Operasyonda Çeçenistan uyruklu Muhammet Al Hac S. isimli şahıs gözaltına aldı. Şahsa ait adreste yapılan aramalarda 3 dürbün, 6 lazer mesafe ölçer ve 1 teleskop ele geçirildi. Emniyetteki işlemelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelinin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.
Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine birçok kez gittiği belirlenen şüphelinin, terör örgütü IŞİD'in Çeçenistan sorumlusu olduğu ileri sürüldü.

11 DAĞISTANLI GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, terör örgütleriyle mücadele kapsamında bu sabah Başakşehir'de 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda polis ekiplerinin, 2'si sorumlu düzeyde 11 Dağıstanlıyı gözaltına aldığı öğrenildi.
IŞİD'in Dağıstan sorumlularından oldukları ve Rusya'dan gelen birçok kişiyi Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine götürmekle görevli oldukları öne sürülen Mahmut Ş. ve Aslan T.'nin, Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları sürüyor.
Savaş bölgesine gitmek için İstanbul'a geldikleri değerlendirilen 9 Dağıstanlı ise sınır dışı edilmek için Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...