400 PKK'lı talimat gelince ilçeye sızacak!

400 PKK'lı talimat gelince ilçeye sızacak!

GÜNDEM Haberleri

1 Kasım seçimlerinin ardından terör örgütü PKK'nın PYD, YPG ile birlikte başta Cizre olmaz üzere Şırnak'ı ele geçirme planları olduğu iddia edildi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan iddialar şöyle; 1 Kasım seçimlerinin ardından terör örgütü PKK'nın PYD, YPG ile birlikte başta Cizre olmaz üzere Şırnak'ı ele geçirme planları olduğu iddia edildi. İstihbarat raporlarına göre Suriye'deki kantonların sınıra yakın bölgesine yaklaşık 400 PKK'lı ve YPG'li yerleşecek. Talimat geldiğinde bu grup sınırdan ilçeye sızacak. YDG-H'liler de eşzamanlı olarak hendek kazıp kamu binalarına yönelik bombalı saldırı düzenleyecek. Terör örgütü sözde PKK bayrağı asıp Suriye'deki gibi dünya kamuoyuna 'PYD ve PKK Cizre'yi ele geçirdi' algısı oluşturacak.

Gelen istihbarat doğrultusunda sınırda ve ilçelerde önlemleri en üst seviyeye çıkaran güvenlik güçleri hainlerin planlarını daha girişimde bile bulunmadan en ağır şekilde yanıt alacaklarını belirtti.

Terör örgütü PKK'nın 7 Haziran sonrası başaramadığı Cizre'den iç savaş çıkarma planını 1 Kasım sonrasına ertelediği öne sürüldü. İstihbarat birimlerine gelen son raporlara göre, 1 Kasım'da seçim sonuçları ne olursa olsun PKK tüm gücüyle saldırmayı planlıyor.
(Akşam)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...